Kies een categorie
Naar de shop

Helmplicht E-bike 2017

Veiligheid voor alles, maar in stijl!

Sinds 1 januari 2017 moet je als high speed e-bike rijder een helm op. En dat is maar goed ook. Veiligheid voor alles, maar dan wel met stijl!

Helmplicht high speed e-bike

Sinds 1 januari 2017 gelden er nieuwe regels voor de high speed e-bike. Zo dien je bijvoorbeeld een speciale speed pedelec helm te dragen met goedkeuring. Wij zijn blij met de helmplicht en adviseren iedereen altijd een helm te dragen. Veiligheid voor alles, zoals het hoort!

De high speed e-bike helm

Er zijn twee verschillende normeringen voor de high speed e-bike helm. Zo kan je kiezen tussen de Kali Java en de Cartoni Vigor helmen. Deze helmen zijn voorzien van een ECE 22.05 goedkeuring en zijn zijn ook geschikt voor de bromfiets. 

Er zijn ook fabricanten, zoals Abus, die speciale helmen aanbieden voor de speed pedelec met een NTA 8776 goedkeuring. Zo heeft Abus de Abus Pedelec+ helm op de markt gebracht in de kleuren, zilver, blauw en zwart. De helmen bieden extra bescherming bij de slapen en op het achterhoofd. Daarbij zijn de helmen voorzien van een extra absorberen schuimlaag aan de binnenzijde. Er is ook aan comfort en gemak gedacht bij de ontwikkeling van de high speed e-bike helm. De helm is namelijk voorzien van 8 ventilatiegaten, een regenhoes die mooi is weggewerkt in de helm en een led-lampje aan de achterzijde van de helm. Ideaal dus voor op de high speed e-bike!