Gratis proefrit
Modellen uit voorraad leverbaar
Kosteloos thuis afgeleverd
Gratis proefrit
Gratis proefrit
Menu
blog-big-img

Alsof je nog meer redenen nodig hebt.

Waarom fietsen je twee keer beschermt

Overstappen op de fiets

Als je mobiel wilt blijven in tijden van Corona, stap dan op de fiets, want fietsen verlaagt het risico op infectie en versterkt tevens je longen.

Degenen die bussen en treinen vermijden door bijvoorbeeld over te stappen op een speed pedelec, verminderen het risico op infectie omdat het coronavirus voornamelijk wordt overgedragen door druppelinfectie op korte afstanden.

Omdat fietsers niet alleen automatisch afstand houden van anderen, maar ook minder worden blootgesteld aan het risico op besmetting (door het aanraken van oppervlakken) biedt het fietsen dus een “perfecte zelfbescherming”.

Houd er wel rekening mee dat knopjes voor de stoplichten misschien niet altijd even schoon zijn. Zit dus ook tijdens het fietsen niet aan je gezicht en was je handen zodra je op plaats van bestemming bent.

Riese & Müller Roadster vario speed pedelec

rm-roadster

vanaf €5.279,-

QonQer Too

qonqertoo

vanaf €2.290,-

Klever B Eco

klever-b-eco

vanaf €3.149,-

Fietsen kan ook een positief effect hebben, want bij het fietsen worden de luchtwegen goed geventileerd en wordt het bloed beter aangevoerd:”Je ademt intenser, dat wil zeggen, je reinigt je longen goed. En dat is optimaal als het gaat om virusbescherming”, zegt Barczok. De in Ulm gevestigde pneumoloog Michael Barczok van de Federal Association of Pneumologists, Sleep and Ventilation Physicians (BdV)

Dit betekent niet dat “het sterftecijfer onder Covid-19-patiënten kan worden verlaagd door te fietsen, omdat het risico op infectie voor mensen met eerdere ziekten zou afnemen. Zo’n verband is mogelijk, maar kan alleen betrouwbaar worden vastgesteld in wetenschappelijke studies”, zegt Barczok.

Fietsen is dus gezond, maar dat wisten we al gelukkig

BOEK EEN GRATIS TESTRIT

Genoeg over e-bikes gelezen? Tijd voor actie. Je kan gratis een e-bike bij ons komen testen. De koffie staat klaar!

Nu inplannen Of boek een test week