Gratis proefrit
Modellen uit voorraad leverbaar
Kosteloos thuis afgeleverd
Gratis proefrit
Gratis proefrit
Menu
calorieen-fietsen

Verbranden, conditie & gezondheidsvoordelen

Hoeveel calorieën verbrand je met fietsen?

Naast de -enkele- Amerikanen die denken dat we in Nederland met schaatsen naar het werk gaan, gaat vrijwel de hele wereld er vanuit dat Nederland zich met de fiets van A naar B verplaatst. Met 1,3 fietsen per inwoner moeten we toch toegeven dat dit waar lijkt te zijn! Het aantal Stromer fietsen & Riese en Muller e-bikes stijgt gestaag. Een argument dat we vaak voorbij horen komen is dat het ook lekker gezond is. Hier hebben we natuurlijk niets tegen in te brengen, maar we waren wel benieuwd ‘hoe’ gezond het is. We gingen op onderzoek om de hamvraag te beantwoorden.

Hoe gezond is fietsen nou voor je?

Fietsen en calorieën verbranden

Net als met alle sporten zal het je niet verbazen als we aangeven dat het aantal te verbranden calorieën te maken heeft met je hartslag die op zijn beurt wordt bepaald door je huidige conditie, inspanning en gewicht.

Het spreekt voor zich, wanneer je stijl omhoog fietst zal je hartslag stijgen en verbrand je dus meer dan wanneer je op een gelijk fietspad fietst. Hieronder vind je een tabel met daarin de gemiddelde te verbranden calorieën op een fiets. Een elektrische fiets natuurlijk, want wij van WC-eend….

Calorieën verbranden op een elektrische fiets

Aantal kilometer per uur15 km/u25 km/u
Lage trapondersteuning186 kcal per uur199 kcal per uur
Normale trapondersteuning142 kcal per uur168 kcal per uur
Hoge trapondersteuning98 kcal per uur138 kcal per uur

 

Riese & Müller Charger3 GT touring e-bike

Rm-charger3-gt-touring-ls

vanaf €4.779,-

Specialized Turbo Vado 5.0 ST

Specialized_vado_5_st

vanaf €4.399,-

QonQer Sport

bicycle-img2

vanaf €1.850,-

Meer gezondheidsvoordelen van fietsen

Naast calorieën verbranden, doe je nog een hoop anders goed voor je gezondheid met fietsen. Denk hierbij aan het verbeteren van je conditie en de opbouw van spieropbouw wanneer je regelmatig fietst.

Een dagelijkse fietsrit verbetert ook de doorstroming van bloed en zorgt voor vermindering van stress. Wellicht kunnen we hier een voorbeeld nemen aan Mark Rutte. Zou fietsen zijn ‘escape’ van de stress zijn? En natuurlijk, niet te vergeten, zorgt een fietsrit ook voor voldoende vitamine D. Mooie bijkomstigheid dachten wij zo.

Goed, genoeg voordelen! Tijd om in actie te komen. Twijfel je of een elektrische fiets of speed pedelec iets voor jou is? Boek hieronder geheel vrijblijvend een testrit in en probeer er gewoon eens een aantal.

Laden...

BOEK EEN GRATIS TESTRIT

Genoeg over e-bikes gelezen? Tijd voor actie. Je kan gratis een e-bike bij ons komen testen. De koffie staat klaar!

Nu inplannen Of boek een test week