Gratis proefrit
Modellen uit voorraad leverbaar
Kosteloos thuis afgeleverd
Gratis proefrit
Gratis proefrit
Menu
specialized-test

Best uit de test

Bright test Specialized Vado SL 5.0 EQ

De Specialized Vado SL 5.0 EQ wordt door Bright geprezen als de beste e-bike die ze ooit getest hebben, en dat zijn er een hoop. Gek vinden wij het niet. Bij QicQ zijn we afgelopen maand begonnen met de actieve verkoop van Specialized. Het merk valt binnen onze (hoge) kwaliteitsstandaarden. De Vado SL 5.0 is hier geen uitzondering op, dit is overduidelijk de winnaar van de e-bikes tot 25 kilometer per uur. Het is een ware alleskunner.

Met een gewicht van 14,9 kilo en het uiterlijk van een ‘normale’ fiets is de elektrische fiets geschikt voor alle type gebruik. Boodschappen, commuten of lekker touren? Het kan allemaal met het powerhouse van Specialized.

Nog niet overtuigt? Hier zijn wat andere specificaties:

  • actieradius tot 195 kilometer
  • futureshock 1.5, geen hobbel te gek
  • geïntegreerde 320 Wh accu
  • geïntegreerd LCD scherm voor al je ritgegevens
  • Specialized middenmotor met 180% ondersteuning (x2)

Specialized Turbo Vado 4.0

specialized-4-featured

vanaf €3.599,-

Specialized Turbo Vado 5.0

specialized-5-featured

vanaf €4.399,-

Specialized Turbo Vado 6.0

specialized-turbo-vado6

vanaf €4.949,-

Krachtige middenmotor

In de test werd de Vado SL 5.0 EQ veelal geloofd om de natuurlijke beweging. Hier heeft de motor natuurlijk veel mee te maken!

Specialized maakt gebruik van een middenmotor die speciaal voor hen is gemaakt, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Stromer speed pedelecs die een achterwielmotor gebruikt. De motor is zo efficiënt dat er weinig kracht nodig is, daarom voelt het ook zo natuurlijk aan.

Het grote verschil in de motoren is dat er doorgaans kracht wordt overgebracht op de tandwielen. Deze motor is voorzien van een riem. Dit heeft als gevolg dat de motor zo goed als geluidloos is (in tegenstelling tot de tandwielen waar een lichte zoem te horen is) en slijtvast is.

Wordt dit dan alleen gedaan bij de Vado SL 5.0 EQ? Nee hoor. Kijk gerust eens bij de andere Specialized Turbo E-bikes, je zult bij allen een geweldige ervaring hebben.

Hoewel nu ‘slechts’ de vado 5.0 getest is, gaan wij er vanuit dat Bright ook de Turbo Como en andere Turbo Vado modellen gaat testen. De eerste ervaring was meer dan goed, nu is het enkel wachten tot de volgende getest wordt!

Wil jij Bright voor zijn? Je kunt verschillende Specialized fietsen vrijblijvend bij ons komen testen.

E-bike testen

Geloof nooit alles wat je op beeld ziet. Hoewel wij ook fan zijn van de Specialized Vado SL 5.0 EQ, raden we iedereen aan de e-bike eerst zelf te testen voor je ‘m koopt. Bij ons kan je de elektrische fiets testen zonder verplichtingen. Boek hieronder simpelweg een afspraak en dan zorgen wij dat de e-bike én koffie klaarstaan.

Laden...

BOEK EEN GRATIS TESTRIT

Genoeg over e-bikes gelezen? Tijd voor actie. Je kan gratis een e-bike bij ons komen testen. De koffie staat klaar!

Nu inplannen Of boek een test week