Gratis proefrit
Modellen uit voorraad leverbaar
Kosteloos thuis afgeleverd
Gratis proefrit
Gratis proefrit
Menu
blog-welke-ebike

Een elektrische fiets die bij je past

Welke elektrische fiets moet ik kiezen?

Wanneer je opzoek bent naar een elektrische fiets, kan je nog wel eens overspoeld worden met informatie. Jij hebt waarschijnlijk alle benodigde informatie allang klaar, en al die jargon is simpelweg niet relevant op eerste zicht. Tóch is de informatie achter die jargon belangrijk, zaken waar jij misschien nog niet over hebt nagedacht.

Onderwerpen waar je uiteindelijk veel meer genot uit kan gaan halen zijn onder andere de positie van de motor, waar je een keuze hebt tussen in voorwielmotor, middenmotor en achterwielmotor. Alle drie zo hun voor- en nadelen.

Een ander voorbeeld is de grootte van je accu en de maximale snelheid. Wil je bijvoorbeeld je autorit naar werk vervangen door een speed pedelec te kopen? Dan weet je al zeker dat je een speed pedelec wilt hebben met hoogstwaarschijnlijk een grotere accu.

Riese & Müller Charger3 GT vario e-bike

RM Charger3 GT vario

vanaf €5.189,-

QonQer Too

qonqertoo

vanaf €2.290,-

Stromer ST3 Sport

Stromerst3-product

vanaf €6.630,-

Bij QicQ hebben we ruim 150 elektrische fietsen en speed pedelecs te koop. Je kan dit natuurlijk zelf gaan filteren, maar om het je makkelijker te maken hebben we hier van al onze merken –Stromer, Riese & Muller, Specialized, QonQer en Klever- een keuzehulp gemaakt. Met enkele vragen weet je precies welke e-bike het beste bij jou past. Naast de bovenstaande vragen, stellen we je ook de vraag of je een riem of ketting aandrijving wilt hebben. In het kort is de vraag hier; wil je een zo onderhoudsarm mogelijk fiets? Hoogstwaarschijnlijk is je antwoord hier ja. Indien je het niet erg vindt dat je iets van het vermogen van je e-bike kan verliezen, is een riem de keuze voor jou.

Vind je onderhoud een keer in de zoveel tijd geen probleem, want je wilt graag het vermogen van je e-bike zo lang mogelijk behouden? Dan kies je voor de traditionele ketting.

Wanneer je binnen de keuzehulp de vragen hebt beantwoord zetten wij een selectie fietsen voor je klaar waar jij je -op basis van de gegeven antwoorden- helemaal op ziet rijden! Als je je gegevens achterlaat ontvang je direct jouw selectie per e-mail; dan kan je er nog even over nadenken.

Gelukkig hoef je niet meteen een e-bike te kopen, je kan ‘m (of meerdere) ook eerst even uitproberen. Op onze e-bike proefrit pagina kan je direct zelf een testrit inplannen. Je vult de fiets(en) in, datum en tijd; en onze fiets-date staat!

Weet je al welke fiets je wilt? Vul het merk en fiets hieronder in, en maak direct een afspraak.

Laden...

BOEK EEN GRATIS TESTRIT

Genoeg over e-bikes gelezen? Tijd voor actie. Je kan gratis een e-bike bij ons komen testen. De koffie staat klaar!

Nu inplannen Of boek een test week