Kies een categorie
Naar de shop

High speed e-bike

Wat is een speed bike

De Stromer is een high speed e-bike (ook wel speed bike genoemd) met een elektromotor die in het achterwiel zit. Wanneer er kracht op de pedalen wordt gezet, gaat de motor aan.

Bij elektrische fietsen stopt deze ondersteuning bij een snelheid van 25 km/uur. De Stromer is daarentegen een S-pedelec, een speed pedal electric cycle. Een high speed e-bike dus waarbij de motor pas afslaat bij 45 km/uur. Ook wel speed bike genoemd.

High speed e-bike

High speed e-bike

high speed ebike connectiviteit

Connectiviteit

Met de Stromer-app op de telefoon houd je contact met de high speed e-bike. Via de app bepaal je een aantal instellingen. Sneller optrekken in de binnenstad, of juist de maximale snelheid? Dankzij de gprs verbinding ontvangt de Stromer automatisch een update. Dat scheelt weer een ritje naar ons!

high speed ebike beeldscherm

Display

De display van de ST2 high speed ebike is prachtig weggewerkt in de framebuis. En super eenvoudig in de bediening. Het scherm reageert op druk, dus kan het ook met handschoenen aan bediend worden.

schakelaar ebike

Schakelaar op stuur

Nog een wonder van eenvoud: schakelaar voor de ondersteuning en het licht. Met de plus en min knoppen bepaal je hoeveelheid power die de  accu aan je geeft tijdens het fietsen op je high speed ebike. Lampje aan/Lampje uit met een knop aan het stuur regel je het.

actieradius speed bike

Actieradius Speed Bike

De actieradius is afhankelijk van het weer en het gewicht van de fietser. Voor de  Stromer ST1 Power 48 met 500W aan vermogen en een rijder van 70 kg, die op de één na hoogste ondersteuning fietst, is deze actieradius 40-80 km.

high speed ebike

Onderhoud e-bike accu

Laat een accu nooit helemaal leeglopen. Een accu die te lang leeg is, kan niet meer worden opgeladen. Mocht je de Stromer lange tijd niet gebruiken, laad de accu dan wel elke 2 maanden even bij. Doe dat bij kamertemperatuur. Sla de accu niet op in een schuur waar de temperatuur onder nul is.

garantie high speed ebike

Garantie

De garantie op de accu is 2 jaar of 1000 volle laadcycli welke het eerst is voor 60% van de capaciteit. Een halve laadcyclus wordt geteld als een halve laadcyclus. Dus het maakt niet uit hoe vaak je de accu aan het stopcontact hangt.

verlichting high speed ebike

Led-daglicht

Fraai en niet overbodig is het led-daglight dat op de plek zit waar ooit het merkplaatje van de fabrikant prijkte. Onder het klepje, dat zich tussen de led-pootjes bevindt zit een usb poort. Hier kun je je telefoon opladen tijdens het fietsen

motor high speed ebike

Motor

De 500 Watt- motor is het ware geheim van de Stromer. Veel krachtiger dan wat tot nu toe gebruikerlijk is voor high speed ebikes. Maar niet alleen krachtiger maar ook een enorm "smoothe" ondersteuning. Daardoor fiets je met plezier en gemak 45 km per uur.

accu high speed ebike

Accu in het frame

De accu is weggewerkt in de schuine framebuis. De accu kan er heel makkelijk worden uitgenomen. Deze zowel binnen als buiten de fiets worden opgeladen. Een totaal lege accu opladen duurt 3 tot 4 uur. Omdat er geen zogenaamd geheugeneffect is, kun je de accu ook straffeloos opladen als hij nog (lang) niet leeg is. Ook benieuwd naar de kosten voor het opladen van een elektrische fiets? Lees dan ons blog hierover.