Kies een categorie
Naar de shop

Speed bikes

45 km/h

Wat is een speed bike?

Een speed bike, ook wel speed e-bike genoemd, is een verbastering van het woord high speed e-bike.

 

Een speed bike heeft een elektrische motor die zorgt voor snelheden tot wel 45km per uur dankzij de extra ondersteuning! Bij elektrische fietsen (e-bikes) stopt deze ondersteuning bij een snelheid van 25 km per uur. Hieronder vind je meer over wat je moet weten om mee te kunnen praten met de speed bikes liefhebbers.

Speed bikes

Speed bike kopen

Waar moet je op letten?

  1. Voldoet de speed bike aan de looks die je wilt hebben?
  2. Is de accu in de speed bike groot genoeg voor de afstand die jij aflegd?
  3. Past de speed bike in je budget? Zo niet, overweeg lease.
  4. Reken uit hoeveel het je scheelt om de auto te laten staan.
  5. Test de speed bike van je keuze. Je koopt er namelijk niet elke week een.
Speed bike test week
speed bike prijs

Speed bike leasen

De lease die QicQ aanbiedt voor de speed bike is een operationele lease.
Dat betekent dat je aan het einde van de lease termijn de keuze hebt om de fiets over te nemen of weer in te leveren.

Het onderhoud kun je à la carte afnemen of je kunt een onderhoudscontract afsluiten. Kies zelf of je service op locatie wilt met onze mobiele werkplaats, of dat je langs komt in de concept store! Wel zo handig: je krijgt altijd een vervangende speed bike indien nodig. Op deze manier is de speed bike écht te vergelijken met een (lease)auto.

Alle lease bedragen zijn inclusief WA, casco, diefstal verzekering en de kenteken registratie.

speed bike leasen

Snelheid speed bike 45km

Op een speed bike kun je rijden op elke gewenste snelheid. Net als op een gewone fiets kun je langzaam of snel rijden. Op een speed bike kun je met gemak 45 km per uur halen, dankzij de krachtige motor.

Een speed bike krijgt net als een scooter een geel kenteken en je bent verplicht om een helm te dragen.

Voorbeelden van speed bikes die QicQ verkoopt: Stromer, MTB Cycletech, en Riese en Müller.

MTB Cycletech

Waar zit de motor van de Speed Bike

Bij de snelste speed bike is de motor in het achterwiel gemonteerd. Waarom is dit belangrijk? Omdat de rechtstreekse overbrenging van de motor op het wiel de meeste power geeft. 

De motor zorgt voor een echte boost waardoor je speed bike vooruit schiet wanneer je weg stuift bij het stoplicht. De motor zorgt ervoor dat je altijd het gevoel hebt de wind in de rug te hebben, zelfs met zware wind tegen.

Reserveer een testweek

Actieradius Speed Bike

De actieradius is afhankelijk van het weer en het gewicht van de fietser. Voor de Stromer ST1 met daarop een rijder van 70 kg, die op de hoogste ondersteuning fietst, is deze actieradius 40-80 km.

Speed bikes zijn uitermate geschikt voor lange afstanden. Je zult zien dat je op drukke trajecten met de speed bike zelfs sneller bent dan met de auto. Wij zien dat de meeste gebruikers van een speed bike een woon-werkafstand hebben van tussen de 20 en 30 km.

Bekijk video over actieradius

Speed bike vs auto

Zoals gezegd ben je met een speed bike in drukke gebieden vaker sneller op je bestemming dan wanneer je met de auto bent. Een ander groot voordeel van de speed bike is dat je nooit in de file staat en altijd precies weet hoe laat je aankomt. Minder stress dus.

Hoe dan ook minder stress op een speed bike. De tijd die je anders zittend doorbrengt in de auto, zit je nu lekker op de speed bike, buiten met de wind in je gezicht.

En last but not least. Je draagt met de speed bike direct bij aan de CO2 en fijnstof reductie!

Speed bike stromer accu

Laat een accu nooit helemaal leeglopen. Een accu die te lang leeg is, kan niet meer worden opgeladen. Die is dan zoals het heet diepgeladen. Mocht je de Stromer lange tijd niet gebruiken, leg de accu dan wel elke maand even aan de lader. Doe dat vooral bij kamertemperatuur. Sla de accu niet op in een schuur waar de temperatuur onder nul is.

Bij Stromer is de accu mooi weggewerkt in de schuine framebuis. De accu kan eenvoudig worden uitgenomen. Daardoor kan deze zowel binnen als buiten de fiets worden opgeladen. Een totaal lege accu opladen duurt 3 tot 4 uur. En omdat het lithium ion accu's zijn, kun je ze ook zonder problemen opladen als de accu maar half leeg is.

Speed bike stromer

Speed bike helm

Een speed bike is voor de wet gelijk aan een brommer. Dat houdt in dat je een helm moet dragen. En niet zomaar een helm, op de speed bike ben je verplicht om een helm te dragen met de NTA 8776 of ECE 22.05 normering.

Deze helmen bieden een betere bescherming bij de slapen op het achterhoofd dan een gewone fietshelm. Onze advies is dan ook: kies een goede helm! Bekijk in de shop van QicQ de speed bike helmen met het juiste keurmerk.

Speed pedelec helmen
Speed bike helm

Speed bike huren

Wil je eerst de speed pedelec 45 km/h testen? Boek dan een testweek! Neem contact op met QicQ via het formulier, geef door welke speed bike je wilt testen en wanneer je dat graag zou willen.

We kunnen de speed bike van je keuze ook bij je thuis afleveren.

Speed pedelec leasen
Speed bike huren

Speed bike verlichting

De verlichting van de speed bike is doorgaans een led verlichting met een significant hogere lumen dan op een gewone fiets, zodat je in het donker goed kunt zien. Dat is zeker belangrijk door de hogere snelheden.

Gezien worden is ook belangrijk. Overigens hebben alle speed bikes van na 1 januari 2018 ook een remlicht.

Denk ook aan reflecterende kleding op je speed bike. 

Bestellen
Speed bike verlichting