Kies een categorie
Naar de shop

Speed Pedelec

Wat is een speed pedelec?

De term speed pedelec wordt in Nederlands steeds meer gebruikt. In het woord pedelec zitten de engelse woorden pedal en electric.

De term speed spreekt voor zich. Anders dan de standaard e-bike of elektrische fiets stopt bij de speed pedelecs de ondersteuning van de motor niet bij 25 km/uur maar pas bij 45 km/uur.

Wat woon -werkverkeer niet alleen mogelijk maar ook aantrekkelijk maakt.

Speed Pedelec Meer weten?

Speed Pedelec:

  • 45 km per uur.
  • Elektrische trapondersteuning.
  • Kenteken nodig.
  • Speed pedelec.
  • Proefrit essentieel voor aanschaf.

Speed pedelec kopen

De speed-pedelec is echt een perfect alternatief voor de auto. Afstanden tot zo'n 30 km leg je op de speed-pedelec, zeker tijdens de spits, sneller af dan met de auto. Je komt fris en helder aan op je werk, en je hoeft niet meteen onder de douche. Bij tegenwind heb je het niet moeilijker maar de accu van je speed pedelec gaat iets eerder leeg, dat is alles.

"Is een het niet gevaarlijk?" vragen veel mensen zich af? Nee, een speed pedelec is niet gevaarlijk. Je moet wel goed anticiperen in het verkeer. Omdat de speed-pedelecs in Nederland nog niet zoveel op de weg te zien zijn, schatten mede weggebruikers de snelheid ervan niet altijd even goed in.

Speed pedelec modellen
speed pedelecs op de weg

Speed Pedelecs Video

Speed pedelec wetgeveing

Een speed-pedelec geldt in Nederland als bromfiets. Je krijgt daarom een geel kentekenplaatje en hebt minimaal een WA-verzekering nodig. Een helmplicht is er sinds januari 2017, het wordt overigens ten zeerste aangeraden een goedgekeurde speed pedelec helm te dragen. Voor onze Stromer e-bikes hebben we hiervoor fraaie vormgegeven helmen.

Wil je een keertje een s-pedelec testen kom dan langs bij de QicQ de Concept store in Amsterdam voor een gratis proefrit.

Speed Pedelec Modellen
speed pedelec aanbieding

Speed pedelec snelheid

Hoe hard mag je met je speed pedelec: 

  • 45 kilometer per uur op de rijbaan,
  • 30 kilometer per uur op het bromfietspad binnen de bebouwde kom
  • 40 kilometer per uur op het bromfietspad buiten de bebouwde kom.

 

speed pedelec regels