Kies een categorie
Naar de shop

Subsidie Bromfiets Slopen Rotterdam


De gemeente Rotterdam beloont Rotterdammers voor het laten slopen van een snor- of bromfiets. Met die beloning kun je kiezen voor millieuvriendelijkere alternatieven, zoals de aanschaf of lease van een nagenoeg onderhoudsvrije elektrische fiets van Riese & Müller bijvoorbeeld. De ideale kans dus voor vergroening van de stad en een actievere levenstijl.


Schoner, maar vooral véél leuker!

Tot € 1000,- Subsidie

Tot € 1000,- Subsidie

Iedereen in Rotterdam met een snor- of bromfiets van vóór 2010 kan een subsidie aanvragen voor zijn of haar vervuilende scooter. Hier staat tegenover dat je snor- of bromfiets door een erkend sloopbedrijf wordt gesloopt. Je ontvangt dan € 300,- aan subsidie, te gebruiken voor de aanschaf van een elektrische fiets. Zoek eerst wel goed uit of je in aanmerking komt voor de subsidie en vraag om een speciale demontageverklaring. 

Voor bedrijven uit Rotterdam geldt een andere subsidie-regeling. Heb je na 10 oktober 2017 een snor- of bromfiets gekocht of lease je er een? Dan kan je aanspraak maken op een subsidie van 50%, met een maximum van € 1000,- (maximaal 1 elektrische fiets per vestiging).

subsidie rotterdam slopen bromfiets snorfiets

Elektrische fiets Testen

De bromfiets pakken is lekker makkelijk, maar de elektrische fiets is écht leuk! De overtuiging zit 'm in het testen. Daarom biedt QicQ de mogelijkheid een elektrische fiets te testen. Je kan kiezen uit twee varianten, 25 kilometer en 45 kilomter per uur. Bij QicQ vind je geen suffe elektrische fietsen, maar sportieve en moderne.

Bij QicQ vind je de merken Stromer en Riese & Müller. Deze kan je gratis testen bij ons in het Westerpark. Maar je kan ook kiezen voor een testdag (€ 30,- dag) of testweek (€150,- per week). Besluit je de elektrische fiets aan te schaffen? Dan wordt de huur tot maximaal €150 in mindering gebracht op de aankoop of eerste afschrijving van de lease. De testweek is dan volledig gratis!

Riese & Müller Stromer
Elektrische fiets subsidie Rotterdam

Stel nu je vragen!