Gratis proefrit
Modellen uit voorraad leverbaar
Kosteloos thuis afgeleverd
Menu

E-bike leasen
Per maand betalen, dagelijks genieten

ebike-lease-head

Breed aanbod

Speed pedelec of elektrische fiets leasen

De elektrische fiets van je dromen gevonden maar vind je het aanschafbedrag van je toekomstige tweewieler te hoog om in één keer te betalen? Dan is de elektrische fietsen lease een uitkomst voor jou. Bij QicQ kun je zelf je lease afsluiten zonder tussenkomst van een werkgever (private lease). Uiteraard kan het ook via je werkgever. We zijn aangesloten bij verschillende aanbieders en hebben fiscaal voordelige zakelijke fiets-oplossingen. En we kunnen natuurlijk altijd voor jouw werkgever een mooi leaseplan op maat maken.

Niemand is het zelfde

E-bike op maat

We hebben twee tools voor je gemaakt om je te helpen kiezen, de ebike keuzehulp en de lease calculator.

Met de E-bike keuzehulp bekijk je welke ebike of speed pedelec het meest geschikt is voor jouw wensen. Tevreden met het resultaat, of weet je al welke e-bike je wilt? Ga naar de lease calculator, volg de vier stappen en er rolt direct een voorstel uit. Liever een offerte op maat? Doen we ook.  Als we de fietsen op voorraad hebben en we snel de documentatie hebben geregeld, kan het zo maar zijn dat je binnen 3 dagen op je nieuwe lease speed pedelec of elektrische fiets zit.

START KEUZEHULP Of bereken direct jouw leasebedrag
lease-mid-specialized1
maintenance-icon

Onderhoud aan huis

bike-icon

Fiets testen? Makkelijk en snel

e-bike-icon

Eigen service center & winkel

key-icon

Bij pech gratis vervangende e-bike

location-icon

Leasen? Doen we ook.

Onze nieuwste foto modellen

Populair bij QicQ

Bekijk alle POPULAIRE modellen

Nog meer keuzes

Private lease of lease via je werkgever?

Oei. Het is helemaal niet makkelijk om daar een goed antwoord op te geven. Op internet zijn er verschillende calculators te zien die gouden bergen beloven als je via je werkgever leaset. Maar is dat ook zo?

Een paar belangrijke dingen om te weten als je een fiets wilt leasen via je werkgever. Eerst de nadelen.

 • Je hebt geen recht meer op een fiscaal vrije kilometervergoeding voor de dagen waarop je naar je werk fietst (dat komt in de lease calculators op internet niet terug). Stel je fietst elke dag in totaal 40 kilometer naar je werk op en neer en krijgt daarvoor 0,19 cent per kilometer, die vergoeding van ongeveer €152 per maand vervalt dan.
 • Je krijgt een bijtelling bij je salaris van 7% van de waarde van de ebike.
 • Soms wordt het leasebedrag betaald via een zogenaamde bruto uitruil (veel calculators op internet tonen dit). Wat deze calculators niet berekenen zijn gevolgen voor de opbouw van vakantiegeld, voor de pensioenopbouw en de negatieve invloed op de hoogte van een mogelijke sociale zekerheidsuitkering (WW, WIA, ZW).

Maar er zijn ook voordelen:

 • De lease wordt ingehouden op het brutosalaris, en dan pas gaan de sociale lasten eraf. Dit voordeel hangt af van de hoogte van de schaal waarin je zit.
 • De werkgever kan de btw op de leasefiets aftrekken tot 749 euro maximaal en dat voordeel kan bij jou vallen.

Jouw persoonlijke situatie bepaalt wat voor jou interessant is. Bij QicQ kun je altijd terecht voor een private lease overeenkomst. Wil je toch de lease bij QicQ afsluiten via je werkgever en is je werkgever nog niet aangesloten bij ons? Maak dan je werkgever enthousiast om zich hier aan te melden. Wij regelen dan alles verder.

Heel veel voordeel

Lease aanbieding

Krachtig, betrouwbaar Stromer ST3

stromer-st3-featured
 • Adviesprijs € 7.430,-
 • Private Lease 36 maanden € 194 (van €201)

Lease nu een Stromer ST3 (of een ST1 of ST2) en profiteer van een gratis accu upgrade. Krijg een 983 wh accu en betaal voor een 814 wh accu

Vragen over leasen

Alles over e-bikes leasen

 • Wat zijn de verschillen tussen een elektrische fiets en speed pedelec?
  Eigenlijk zijn beide varianten te bestempelen als een elektrische fiets. Speed pedelec staat namelijk letterlijk vertaald voor snelle fiets. Dit is dan ook het grootste verschil, een speed pedelec gaat sneller dan de ‘standaard’ elektrische fiets. Een elektrische fiets gaat tot 25 kilometer per uur, een speed pedelec gaat tot 45 kilometer per uur.
 • Welke elektrische fiets past bij mij?
  Deze vraag krijgen we vaak, zo vaak dat we er speciaal een E-bike keuzehulp tool voor hebben ontwikkeld. Je hoeft alleen een paar vragen te beantwoorden en dan zetten wij een selectie van e-bikes voor je klaar die bij jou passen; gebaseerd op je antwoorden. Natuurlijk kun je deze fietsen gratis testen.
 • Kan ik een e-bike ook gespreid betalen?
  We snappen dat een elektrische fiets een flinke investering kan zijn. Lease is daarvoor een mooie oplossing. Je betaalt je leasebedrag per maand en aan het einde van de leasetermijn heb je de optie om de e-bike tegen een mooie prijs over te nemen. Heb je een bepaalde e-bike op het oog? Bereken jouw e-bike leasebedrag in onze e-bike lease calculator.
 • Doen jullie ook het onderhoud?
  Het is mogelijk om je elektrische fiets bij QicQ te onderhouden, ook als je de e-bike niet bij ons hebt gekocht. Houd er rekening mee dat QicQ gespecialiseerd is in e-bikes van Stromer, Riese & Muller, Specialized, Klever en QonQer. Het is ook mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten, zo weet je zeker dat je nooit zonder fiets komt te zitten; bij problemen komen we op locatie langs om het probleem te verhelpen. Lukt dat niet? Dan krijg je van ons een altijd leen e-bike. Deze is gratis als je ook je e-bike of speed pedelec bij QicQ gekocht hebt.
 • Staat je vraag er niet bij? Lees meer
leasen-mid-specialized

Hoe nu verder

Zorgeloos leasen in enkele stappen

Je kunt heel makkelijk online je lease fiets bestellen bij QicQ. Vul de lease calculator in en laat ons weten waarop je keuze is gevallen. We nemen dan contact met je op om alles nog even door te nemen. Misschien wil je er ook nog accessoires, zoals een helm of telefoonhouder bij leasen. Het kan allemaal!

Als je eruit bent, vragen we je wat documenten te uploaden op basis waarvan we je een leasecontract zullen aanbieden. Zodra het contract ondertekend is, wordt jouw lease fiets klaar gemaakt.

Als je lease e-bike klaar is, kun je die bij QicQ ophalen of we leveren die gratis bij je thuis af. Ga je zelf de e-bike onderhouden of wil je dat wij dat doen? Kies uit de verschillende e-bike onderhoudspakketten. Bij pech krijg je van ons altijd een gratis vervangende en vergelijkbare elektrische fiets of speed pedelec. Zorgeloos leasen dus!

BEKIJK LEASE VOORDELEN Meer informatie over speed pedelec leasen

TESTEN IS GELOVEN

Met een ruim assortiment met alleen maar kwaliteitsmerken is QicQ dé snoepwinkel voor commuters en e-bike enthousiastelingen. Valt je oog op iets speciaals? Testen is gratis en geheel vrijblijvend. Alles om jou uit de auto te krijgen.

Nu inplannen Of boek een test week
Boek een gratis testrit
newsletter-img

Dit kan je niet missen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

JA IK WIL