Gratis proefrit
Modellen uit voorraad leverbaar
Kosteloos thuis afgeleverd
Menu

Fietsen verleer je nooit

Elektrische fietsen

Een elektrische fiets (ook vaak e-bike genoemd) is een tweewieler waar je moeiteloos bruggen en tegenwind mee trotseert door de elektrisch aangedreven trapondersteuning. Deze trapondersteuning wordt onder andere geregeld door de motor en de aangesloten accu.

QicQ verkoopt elektrische fietsen met een middenmotor of achterwielmotor. Accu’s zijn er in veel verschillende sterktes, afhankelijk van het merk. Inmiddels zijn de elektrische fiets (en de snellere speed pedelec) zeer populair geworden. Het is dan ook de ideale vorm voor woon-werk-vervoer.

Klaar om fitter te worden?

Waarom een elektrische fiets

Elektrische fietsen zijn al een tijd in opkomst. Bij QicQ kunnen we alleen maar zeggen; je moet het eens geprobeerd hebben. Gelukkig hoef je ons niet op onze blauwe ogen te geloven. De gezondheidsvoordelen alleen zijn al erg overtuigend.

– Je verbrandt gemiddeld 250 calorieën per uur op een e-bike;
– Het is goed voor je weerstand en spieren;
– De frisse lucht geeft jouw dag een gezonde kickstart;
– Je hebt je work-out al gehad tegen de tijd dat je weer thuis bent.

Bovendien is het duurzaam én heeft het – goed nieuws voor ondernemers – zelfs een positief effect op het ziekteverzuim en het bedrijfsimago. Heb jij al eens een Riese & Müller of Specialized elektrische fiets geprobeerd?

CHECK DE SHOP
why-img
maintenance-icon

Onderhoud aan huis

bike-icon

Fiets testen? Makkelijk en snel

e-bike-icon

Eigen service center & winkel

key-icon

Bij pech gratis vervangende e-bike

location-icon

Leasen? Doen we ook.

Onze nieuwste foto modellen

Populair bij QicQ

Bekijk alle modellen

De beste ebike voor jou

Waar moet je opletten bij een elektrische fiets?

De prijzen van e-bikes verschillen enorm, je bij QicQ een e-bike kopen vanaf €1.850,- (QonQer) tot meer dan €10.000,- (Stromer ST5). Wat zijn dan de verschillen die dit prijsverschil verklaren? Allereerst zijn speed pedelecs vaak duurder dan e-bikes. Vervolgens is het algehele afwerkingsniveau van de e-bike prijs bepalend. Dure elektronische schakelsystemen, hydraulische schijfremmen de kwaliteit van de velgen etc. etc. het bepaalt allemaal de prijs. Het is goed om te weten dat je bij QicQ alleen e-bikes van goede kwaliteit en een lange levensduur kunt kopen.

QicQ heeft een mooie e-bike keuzehulp gemaakt om je te helpen bij je keus. Wanneer kies je voor een achterwielmotor (Stromer, Klever, en QonQer) en wanneer kies je bijvoorbeeld een middenmotor (Riese & Müller, Specialized)? Vanwege de minder prettige rijeigenschappen, is QicQ geen voorstander van een motor in het voorwiel. Dit is de reden waarom je deze variant niet terug vindt in ons assortiment. Welke accu kies je voor je nieuwe elektrische fiets? De laatste wordt hoofdzakelijk bepaald door de afstand die je wilt gaan fietsen. Hoe meer wattuur (aangegeven als Wh), hoe groter de actieradius.

Je kunt kiezen uit verschillende vormen van aandrijving, met ketting (derailleur versnelling) of riem (naafversnelling of versnellingsbak). Het voordeel van een riem is dat deze onderhoudsarm is. Het nadeel ten opzichte van een derailleur met ketting is dat het ook wat vermogen van de motor snoept. Maar het moet gezegd de riem is ongekend populair. Je hebt in ieder geval nooit meer olie aan je broek.

Technische specificaties

Alles over Elektrische Fietsen

 • Wat zijn de verschillen tussen een elektrische fiets en speed pedelec?
  Eigenlijk zijn beide varianten te bestempelen als een elektrische fiets. Speed pedelec staat namelijk letterlijk vertaald voor snelle fiets. Dit is dan ook het grootste verschil, een speed pedelec gaat sneller dan de ‘standaard’ elektrische fiets. Een elektrische fiets gaat tot 25 kilometer per uur, een speed pedelec gaat tot 45 kilometer per uur.
 • Welke elektrische fiets past bij mij?
  Deze vraag krijgen we vaak, zo vaak dat we zowaar een e-bike keuzehulp tool hebben ontwikkeld. Door enkele vragen te beantwoorden zetten wij een selectie van e-bikes voor je klaar die -gebaseerd op je antwoorden- bij jou passen. Je kan deze fietsen natuurlijk aansluitend gratis proberen.
 • Kan ik een e-bike ook gespreid betalen?
  Yes, dat kan zeker. We snappen dat een uitgave van een elektrische fiets een flinke investering kan zijn van de spaarrekening. We bieden betalen in termijnen aan, ook is een elektrische fiets leasen een mogelijkheid. Heb je een bepaalde e-bike op het oog? Bereken jouw e-bike leasebedrag in onze e-bike lease calculator.
 • Doen jullie ook het onderhoud?
  Het is mogelijk om je elektrische fietsen onderhoud door QicQ te laten doen, ook wanneer je de e-bike niet bij ons gekocht hebt. Houd er rekening mee dat QicQ gespecialiseerd is in QonQer, Riese & Muller, Specialized en Klever. Wanneer je een elektrische fiets koopt bij QicQ is het mogelijk een onderhoudscontract af te sluiten, zo weet je zeker dat je nooit zonder fiets komt te zitten; bij problemen komen we op locatie langs om het probleem te verhelpen. Lukt dat niet? Dan krijg je van ons een leen e-bike.
 • Staat je vraag er niet bij? Lees meer
move-img

Keuze, keuzes, keuzes

Jij bent aan zet

QicQ  heeft  een prachtig uitgebreid assortiment We zijn er  heel zeker van dat er tussen al deze e-bikes een tussenzit waar jij jezelf bruggen en wind op ziet trotseren.

Zie je door de bomen het bos niet meer? We hebben een e-bike keuzehulp tool gebouwd, waar we graag met je meedenken. Door enkele vragen rollen hier een aantal fietsen uit, die wij erg goed bij jou vinden passen. Vervolgens kan je deze natuurlijk ook gratis testen, allemaal helemaal vrijblijvend!

De elektrische fiets gevonden die je wilt hebben? Ook de betaling is helemaal jouw keuze. Naast de betaling simpelweg met iDEAL, Paypal of creditcard te voldoen, kan je de e-bike ook particulier leasen voor een zacht maandbedrag én hebben we zakelijke oplossingen. Benieuwd naar de mogelijkheden?

E-BIKE KEUZEHULP

TESTEN IS GELOVEN

Een ruim assortiment, QicQ heeft zich getransformeerd tot de snoepwinkel voor commuters en e-bike enthousiastelingen. Valt je oog op iets speciaals? Testen is gratis en geheel vrijblijvend, alles om jou uit de auto op de e-bike te krijgen.

Nu inplannen Of boek een test week
Boek een gratis testrit
newsletter-img

Dit kan je niet missen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

JA IK WIL