Gratis proefrit
Modellen uit voorraad leverbaar
Kosteloos thuis afgeleverd
Menu

Fietsen verleer je nooit

Elektrische fietsen

Een elektrische fiets (ook vaak e-bike genoemd) is een tweewieler waar je moeiteloos bruggen en tegenwind mee trotseert door de elektrisch aangedreven trapondersteuning. Deze trapondersteuning gaat tot 25 km/u en wordt onder andere geregeld door de motor en de aangesloten accu.

QicQ verkoopt elektrische fietsen met een middenmotor of achterwielmotor. Accu’s zijn er in veel verschillende sterktes, afhankelijk van het merk. Inmiddels zijn de elektrische fiets (en de snellere speed pedelec) zeer populair geworden. Het is dan ook ideaal voor woon-werk-vervoer.

Klaar om fitter te worden?

Waarom een elektrische fiets

Elektrische fietsen zijn al een tijd in opkomst. Bij QicQ kunnen we alleen maar zeggen; je moet het eens geprobeerd hebben. Gelukkig hoef je ons niet op onze blauwe ogen te geloven. De gezondheidsvoordelen alleen zijn al erg overtuigend.

– Je verbrandt gemiddeld 250 calorieën per uur op een e-bike.
– Het is goed voor je weerstand en spieren.
– De frisse lucht geeft jouw dag een gezonde kickstart.
– Je hebt je work-out al gehad tegen de tijd dat je weer thuis bent.

Bovendien is het duurzaam én heeft het – goed nieuws voor ondernemers – zelfs een positief effect op het ziekteverzuim en het bedrijfsimago. Heb jij al eens een Riese & Müller of Specialized elektrische fiets geprobeerd?

CHECK DE SHOP
why-img
maintenance-icon

Onderhoud aan huis

bike-icon

Fiets testen? Makkelijk en snel

e-bike-icon

Eigen service center & winkel

key-icon

Bij pech gratis vervangende e-bike

location-icon

Leasen? Doen we ook.

Onze nieuwste foto modellen

Populair bij QicQ

Bekijk alle modellen

De beste e-bike voor jou

Waar moet je op letten bij een elektrische fiets?

De prijzen van e-bikes verschillen enorm. Bij QicQ kun je een elektrische fiets kopen vanaf € 1.850,- (QonQer) tot een speed pedelec van meer dan €10.000,- (Stromer ST5 en ST7). Wat zijn dan de verschillen die dit prijsverschil verklaren? Allereerst zijn speed pedelecs vaak duurder dan elektridche fietsen. Vervolgens is het algehele afwerkingsniveau van de e-bike prijs bepalend. Dure elektronische schakelsystemen, hydraulische schijfremmen de kwaliteit van de velgen etc. etc. het draagt allemaal bij aan de prijs. Het is goed om te weten dat je bij QicQ alleen e-bikes van hoge kwaliteit en een lange levensduur kunt kopen.

QicQ heeft een mooie e-bike keuzehulp gemaakt. Daar helpen we je bij belangrijke keuzes zoals het type motor, de accu en het soort aandrijving. Met een aantal korte vragen rollen daar voor jou de meest geschikte e-bikes uit. Wanneer ga je bijvoorbeeld voor een achterwielmotor (Stromer, Klever, en QonQer) en wanneer kies je een middenmotor (Riese & Müller, Specialized)? Vanwege de minder prettige rijeigenschappen is QicQ geen voorstander van een voorwielmotor. Daarom vind je deze variant niet terug in ons assortiment. Ook een accu maakt het verschil voor je nieuwe elektrische fiets. Welke afstand wil je gaan fietsen? Hoe meer wattuur (aangegeven als Wh), hoe groter de actieradius. En moet de accu wel of niet uitneembaar zijn?

Ook kun je kiezen uit verschillende vormen van aandrijving: met ketting (derailleurversnelling) of riem (naafversnelling of versnellingsbak). Het voordeel van een riem is dat deze onderhoudsarm is. Het nadeel ten opzichte van een derailleur met ketting is dat het ook wat vermogen van de motor snoept. Maar het moet gezegd: de riem is ongekend populair. Je hebt in ieder geval nooit meer olie aan je broek.

Technische specificaties

Alles over elektrische fietsen

move-img

Keuze, keuzes, keuzes

Jij bent aan zet

QicQ heeft een prachtig uitgebreid assortiment. We zijn er  heel zeker van dat tussen al deze elektrische fietsen er een tussenzit waarop jij jezelf bruggen en wind ziet trotseren.

Zie je door de bomen het bos niet meer? We denken graag met je mee en hebben een e-bike keuzehulp tool gebouwd, Door enkele vragen te beantwoorden rolt er een aantal fietsen uit die wij heel goed bij jou vinden passen. Vervolgens kun je deze natuurlijk ook gratis testen, allemaal helemaal vrijblijvend!

De elektrische fiets gevonden die je wilt hebben? Ook bieden we verschillende manieren aan voor de betaling. Naast de betaling met iDEAL, Paypal of creditcard te voldoen, kun je de e-bike ook particulier leasen voor een zacht maandbedrag én hebben we zakelijke oplossingen. Zo hebben we niet alleen bij de e-bikes maar ook bij de aanschaf veel opties.

E-BIKE KEUZEHULP

TESTEN IS GELOVEN

Met een ruim assortiment met alleen maar kwaliteitsmerken is QicQ dé snoepwinkel voor commuters en e-bike enthousiastelingen. Valt je oog op iets speciaals? Testen is gratis en geheel vrijblijvend. Alles om jou uit de auto te krijgen.

Nu inplannen Of boek een test week
Boek een gratis testrit
newsletter-img

Dit kun je niet missen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

JA IK WIL