Gratis proefrit
Modellen uit voorraad leverbaar
Kosteloos thuis afgeleverd
Gratis proefrit
Gratis proefrit
Menu

Elektrische bakfietsen

Load stilstaand 1690 x 700

Net als fietsen maar dan met bak

Elektrische bakfietsen & cargo ebikes

Een elektrische bakfiets (ook wel elektrische cargobike of e-bakfiets genoemd) is dé manier van transport met het gezin of wanneer je simpelweg iemand bent die nooit licht bepakt de deur uitgaat. Daarbij kan je een elektrische bakfiets natuurlijk uitstekend gebruiken als elektrische bezorgfiets. Wil je jezelf nog overtuigen? Boek een gratis proefrit en test ‘m zelf.

Cargo? Piece of cake, of iets anders lekkers.

Bakfiets elektrisch? Tuurlijk.

Deze e-cargobike is herkenbaar als een twee- of driewieler met een grote bak aan de voorzijde. Door de elektrische trapondersteuning op de elektrische bakfiets is het de beste keuze voor onder andere bepakte moeders en vaders, een uitstekende en veilige keuze op weg naar de kinderopvang. De bakfiets is dan ook niet meer weg te denken uit het straatbeeld.

In de bak heb je veel ruimte om spullen mee te nemen, je bent snel door het drukke verkeer en bovenal een stuk gezonder bezig. Begin je dag goed, met de elektrische bakfiets verbrand je minimaal 250 kcal per uur.

BEKIJK E-BAKFIETSEN
Load 60 middenblok
maintenance-icon

Onderhoud aan huis

bike-icon

Fiets testen? Makkelijk en snel

e-bike-icon

Eigen service center & winkel

key-icon

Bij pech gratis vervangende e-bike

location-icon

Leasen? Doen we ook.

"Met de bakfiets zie ik nog iets van de stad."

Onze nieuwste fotomodellen

Populaire e-bakfietsen bij QicQ

Bekijk alle elektrische bakfietsen

Goed, beter, best.

De voordelen van een elektrische bakfiets

Dat fietsen gezondsheidsvoordelen heeft, is een schot voor open doel. Maar wat zijn nou de voordelen van een elektrische bakfiets ten opzichte van bijvoorbeeld een bezorgscooter of zelfs de auto?  

Allereerst draagt een elektrische fiets bij aan een actieve levensstijl. Uit een Europees onderzoek blijkt zelfs dat gebruikers van een elektrische fiets een actievere levensstijl hebben dan gebruikers van een reguliere fiets. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor de elektrische bakfiets. Een elektrische bakfiets kan meer vervoeren dan een scooter en is in steden als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag wendbaarder en sneller dan een auto.

Meer voordelen van de elektrische bakfiets? Hieronder een kort maar krachtig lijstje:

 • Met dubbele accu een actieradius tot 180 km
 • Tot 25 km/u (Riese en Müller heeft ook bakfietsen die ondersteunen tot 45 km/u)
 • Voordelig in onderhoud
 • Bewezen veilig door de Nederlandse overheid
 • Cargo tot 350 liter; je kan zonder zorgen je hond, kinderen of pakketten meenemen.
 • Goed voor de gezondheid en onze planeet

Vragen? Krijgen we vaker

Meer over elektrische bakfietsen

 • Hoe hard gaat een elektrische bakfiets?
  De snelheid van een elektrische bakfiets is vergelijkbaar met de snelheid van een elektrische fiets of speed pedelec. De meeste elektrische bakfietsen ondersteunen tot 25 km/u, mocht je meer snelheid willen is dat natuurlijk mogelijk! Bijvoorbeeld de Riese & Muller Load 60 of Load 70 zijn verkrijgbaar in zowel de 25 km/u als de 45 km/u variant.
 • Zijn mijn hond of kinderen veilig in een elektrische bakfiets?
  Hoewel de wet- en regelgeving hierin nog niet duidelijk zijn kunnen wij volmondig vertellen dat dit veilig is, wat tevens ook is bevestigd in een onderzoek van de overheid. De elektrische bakfietsen die wij aanbieden hebben voor geïnstalleerde gordels om je kind veilig te houden. Voor kinderen is aan daarbij aangeraden om wel een NTA 8776 helm op te doen.
 • Waarom een elektrische bakfiets kopen?
  In het kort is een elektrische bakfiets wendbaar, duurzaam en gezond. Een elektrische bakfiets wordt gebruikt ook als vervanging voor de bezorg auto of scooter. De elektrische bakfiets zakelijk aanschaffen is fiscaal ook nog eens aantrekkelijk. Een elektrische bakfiets vanaf 3000 euro met als doel:boodschappen, postpakketten of het inzamelen van gescheiden afval, komt voor 100% van de investering in aanmerking: 36% MIA + 75% Vamil.
 • Kan ik een elektrische bakfiets ook gespreid betalen?
  We hebben verschillende betaalmogelijkheden. Wanneer je jouw elektrische bakfiets hebt gevonden kan je deze natuurlijk direct via PIN (in onze fietsenwinkel) betalen, maar ook kan je de elektrische bakfiets leasen.
 • Staat je vraag er niet bij? Lees meer
move-img

We helpen je voor altijdop de weg

Wat is de beste elektrische bakfiets voor mij?

Een elektrische bakfiets kopen of een elektrische bakfiets leasen is een uitdagende keuze. Het is een item waar je namelijk jaren meedoet. Hoe bepaal je welke e-bakfiets bij jou past? 

Inmiddels hebben wij een assortiment opgebouwd met Riese & Müller elektrische bakfietsen die 25 km/u of 45 km/u gaan. Daarnaast heb je nog keuzes in kleur, soort bak op de fiets en tal van andere opties. 

Het belangrijkste is dat je een comfortabel en vertrouwd gevoel hebt op de e-bakfiets. Het beste wat je kan doen is de verschillende elektrische bakfietsen zelf testen. Een proefrit is volledig gratis en gegarandeerd een onvergetelijke ervaring. Riese en Müller biedt heel veel verschillende opties aan bij de elektrische bakfiets. Als jij overtuigd bent na een testrit, helpen wij je om de elektrische bakfiets samen tes tellen naar jouw wensen.

PROEFRIT BOEKEN Start e-bike keuzehulp

GRATIS TESTEN

Een ruim assortiment, QicQ heeft zich getransformeerd tot de snoepwinkel voor commuters en e-bike enthousiastelingen. Valt je oog op iets speciaals? Testen is gratis en geheel vrijblijvend, alles om jou uit de auto te krijgen.

Nu inplannen Of boek een test week
Boek een gratis testrit
newsletter-img

Dit kan je niet missen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

JA IK WIL