Gratis proefrit
Modellen uit voorraad leverbaar
Kosteloos thuis afgeleverd
Menu

Elektrische bakfietsen

Load stilstaand 1690 x 700

Net als fietsen maar dan met bak

Elektrische bakfietsen & cargo e-bikes

Een elektrische bakfiets (ook wel elektrische cargobike of e-bakfiets genoemd) is dé manier van transport met het gezin of wanneer je simpelweg iemand bent die nooit licht bepakt de deur uitgaat. Daarbij kun je een elektrische bakfiets natuurlijk uitstekend gebruiken als elektrische bezorgfiets. Wil je jezelf nog overtuigen? Boek een gratis proefrit en test ‘m zelf.

Cargo? Piece of cake, of iets anders lekkers.

Bakfiets elektrisch? Tuurlijk.

Een e-cargobike is een twee- of driewieler met een grote bak of laag plateau aan de voorzijde. Door de elektrische trapondersteuning op de elektrische bakfiets is het de beste keuze voor onder andere bepakte moeders en vaders die met kinderen, boodschapppen of hond veilig en snel op pad willen. Maar ook voor koeriers die veel spullen vervoeren en toch graag willen fietsen. De bakfiets is dan ook niet meer weg te denken uit het straatbeeld.

In de bak heb je veel ruimte om spullen mee te nemen, je beweegt je snel door het drukke verkeer en vooral: je bent gezond bezig. Begin je dag goed: met de elektrische bakfiets verbrand je minimaal 250 kcal per uur.

BEKIJK E-BAKFIETSEN
Load 60 middenblok
maintenance-icon

Onderhoud aan huis

bike-icon

Fiets testen? Makkelijk en snel

e-bike-icon

Eigen service center & winkel

key-icon

Bij pech gratis vervangende e-bike

location-icon

Leasen? Doen we ook.

"Met de bakfiets zie ik nog iets van de stad."

Onze nieuwste fotomodellen

Populaire e-bakfietsen bij QicQ

Bekijk alle elektrische bakfietsen

Goed, beter, best

De voordelen van een elektrische bakfiets

Dat fietsen gezondsheidsvoordelen heeft, is een schot voor open doel. Maar wat zijn nou de voordelen van een elektrische bakfiets ten opzichte van bijvoorbeeld een bezorgscooter of zelfs de auto?  

Allereerst draagt een elektrische fiets bij aan een actieve levensstijl. Uit een Europees onderzoek blijkt zelfs dat gebruikers van een elektrische fiets een actievere levensstijl hebben dan gebruikers van een reguliere fiets. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor de elektrische bakfiets. Een elektrische bakfiets kan meer vervoeren dan een scooter en is in steden als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag wendbaarder en sneller dan een auto.

Meer voordelen van de elektrische bakfiets? Hieronder een kort maar krachtig lijstje:

 • Met dubbele accu een actieradius tot 180 km.
 • Tot 25 km/u (Riese & Muller heeft ook e-bakfietsen die ondersteunen tot 45 km/u).
 • Voordelig in onderhoud.
 • Bewezen veilig volgens de Nederlandse overheid.
 • Cargo tot 350 liter; je kunt zonder zorgen je hond, kinderen of pakketten meenemen.
 • Goed voor je gezondheid en onze planeet.

Vragen? Antwoorden!

Meer over elektrische bakfietsen

 • Hoe hard gaat een elektrische bakfiets?
  De snelheid van een elektrische bakfiets is vergelijkbaar met de snelheid van een elektrische fiets of speed pedelec. De meeste elektrische bakfietsen ondersteunen tot 25 km/u. Mocht je meer snelheid willen, dan kan dat. Zo zijn de Riese & Muller Load 60 en Load 70 verkrijgbaar in zowel de 25 km/u als de 45 km/u variant.
 • Zijn mijn hond en kinderen veilig in een elektrische bakfiets?
  Hoewel de wet- en regelgeving hierin nog niet duidelijk is, kunnen wij volmondig zeggen dat dit veilig is. Dat is ook bevestigd in een onderzoek van de overheid. De elektrische bakfietsen die wij aanbieden, hebben allemaal voor-geïnstalleerde gordels zodat kinderen veilig vervoerd kunnen worden. We raden aan om kinderen wel een helm met NTA 8776  keurmerk op te doen. Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn tenslotte.
 • Waarom een elektrische bakfiets kopen?
  De elektrische bakfietsen die wij aanbieden, zijn wendbaar in het drukke verkeer, duurzaam en goed voor je gezondheid. Een elektrische bakfiets wordt ook gebruikt als vervanging van de bezorgauto of bezorgscooter. De elektrische bakfiets zakelijk aanschaffen, is fiscaal ook nog eens aantrekkelijk. Een elektrische bakfiets vanaf € 3000 met als doel het vervoeren van boodschappen, postpakketten of het inzamelen van gescheiden afval, komt voor 100% van de investering in aanmerking voor aantrekkelijke regelingen: 36% MIA + 75% Vamil.
 • Kan ik een elektrische bakfiets ook gespreid betalen?
  We hebben verschillende betaalmogelijkheden. Wil jij een elektrische bakfiets kopen, dan kun je bij ons alleen het hele bedrag in één keer betalen. Maar wil je elektrische bakfiets leasen? Dan betaal je maandelijks een vast bedrag. Aan het einde van de leasetermijn kun je de fiets tegen een mooie prijs overnemen. Dus ja, dat is feitelijk een gespreide betaling. Heb je een bepaalde elektrische bakfiets op het oog? Bereken jouw leasebedrag in onze e-bike lease calculator.
 • Staat je vraag er niet bij? Lees meer
move-img

We helpen je voor altijd op de weg

Wat is de beste elektrische bakfiets voor mij?

Een elektrische bakfiets kopen of een elektrische bakfiets leasen is een uitdagende keuze. Het is een item waar je namelijk jaren mee doet. Hoe bepaal je welke e-bakfiets bij jou past? 

Inmiddels hebben wij een assortiment opgebouwd met twee merken. Topmerk Riese & Muller elektrische bakfietsen die 25 km/u of 45 km/u gaan. Met allerlei keuzes in kleur, soort bak op de fiets en tal van andere opties. En Carqon elektrische bakfietsen. Met hun fraaie design en aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding. En ook hier zijn heel veel opties mogelijk.

Het belangrijkste is dat je een comfortabel en vertrouwd gevoel hebt op de e-bakfiets. Het beste wat je kunt doen, is de verschillende elektrische bakfietsen zelf testen. Een proefrit is volledig gratis en gegarandeerd een onvergetelijke ervaring. Als het bevalt, helpen wij je om de elektrische bakfiets helemaal samen te tellen naar jouw wensen.

PROEFRIT BOEKEN Start e-bike keuzehulp

GRATIS TESTEN

Met een ruim assortiment met alleen maar kwaliteitsmerken is QicQ dé snoepwinkel voor commuters en e-bike enthousiastelingen. Valt je oog op iets speciaals? Testen is gratis en geheel vrijblijvend. Alles om jou uit de auto te krijgen.

Nu inplannen Of boek een test week
Boek een gratis testrit
newsletter-img

Dit kun je niet missen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

JA IK WIL