Gratis proefrit
Modellen uit voorraad leverbaar
Kosteloos thuis afgeleverd
Menu

Speed pedelecs

De beste speed pedelecs van 2023 ontdek je bij QicQ. Stromer en Riese en Muller zijn de onbetwiste marktleiders speed pedelecs in Nederland. Bij QicQ kun je deze merken speed pedelecs naast elkaar testen, voelen en ervaren zodat je de beste keuze maakt.

speed-pedelecs-headkopie

Fiets de toekomst tegemoet

Speed pedelecs

Een speed pedelec, vaak ook high speed e-bike of s-pedelec genoemd, lijkt in eerste instantie op een elektrische fiets maar niets is minder waar. De speed pedelec gaat namelijk 45 kilometer per uur, waar een elektrische fiets slechts 25 kilometer per uur gaat. Een speed pedelec is dé vervanging voor de auto, zeker bij woon- werkverkeer.

Je kunt je vast voorstellen dat een speed pedelec binnen een andere categorie valt dan de elektrische fiets. De speed pedelec wordt door de overheid gezien als bromfiets. Daarom is er een helmplicht en moet er een geel kentekenplaatje op de speed pedelec. Binnen de bebouwde kom moet je met de speed pedelec op de weg rijden, tenzij dit anders is aangegeven (zie de bordjes voor bromfietsen). Maar het is het allemaal waard. je komt fris en fit aan op je werk, en je hebt geen filestress meer. En vergeleken met de auto verbrand je heel wat meer calorieën.

Waarom niet?

Waarom een speed pedelec kopen

Een speed pedelec heeft verschillende voordelen. Om te beginnen is het een zeer snelle – tot 45 kilometer per uur – en voordelige manier om je te verplaatsen. Voordeliger dan de auto. En natuurlijker veel schoner, zonder uitstoot van fijnstof of CO2.

Daarbij blijf je door het gebruik van een speed pedelec ook fit. Zo begin je je dag pas echt goed. Je hebt geen last meer van files of overvolle treinen en bussen en komt gewoon zorgeloos op het werk aan. Weer of geen weer, tegenwind of niet; de elektrische ondersteuning stuwt je voort.

De speed pedelec wordt het meest gebruikt door mensen die zo’n 25 tot 30 kilometer van het werk wonen. Maar onder de klanten van QicQ zitten ook rijders die elke dag zo’n 50 kilometer enkele reis naar hun werk afleggen. In sommige gevallen zijn die sneller op de speed pedelec dan met de auto. Reden genoeg om voor een speed pedelec te kiezen.

BEKIJK NU Bekijk lease mogelijkheden
speed-pedelec-klever
maintenance-icon

Onderhoud aan huis

bike-icon

Fiets testen? Makkelijk en snel

e-bike-icon

Eigen service center & winkel

key-icon

Bij pech gratis vervangende e-bike

location-icon

Leasen? Doen we ook.

Test ze allemaal bij QicQ

Top 10 speed pedelecs 2023

Bekijk alle speed pedelecs

Over smaak valt te twisten, maar niet over die van jou

De beste speed pedelec

Elk jaar presenteren de voornaamste speed pedelec merken de nieuwste modellen. En elk jaar worden ze beter, gestroomlijnder en veiliger, dus ook in 2023. Wanneer je de technische eigenschappen van de speed pedelec vergelijkt, zie je dat de meeste merken verschillen in motor, verschillen in het aangeboden wattage van de accu en verschillen in het wel of geen connectiviteit aanbieden. Wat de beste speed pedelec is, ligt aan jouw smaak. Ga je voor Duitse degelijkheid (Riese en Müller), Zwitserse precisie (Stromer), wil je rijden als een pro (Specialized), of ga je voor de speed pedelec met bromfiets achtergrond (Klever)? QicQ verkoopt alleen de topmerken.

De beste speed pedelec

De beste speed pedelec is tenslotte de speed pedelec waar jij je het fijnste op voelt, die aan jouw wensen voldoet. De merken verschillen allemaal enorm van elkaar. Kijk je naar Stromer, dan zie je futuristische fietsen die top-of-the-bill zijn. Stromer is marktleider en zeker ook de visionaire pioneer in de markt van speed pedelecs waar de andere merken veel van geleerd hebben.

Trapondersteuning

Al met al kun je ervan uitgaan dat alle speed pedelecs een trapondersteuning tot 45 km/u bieden. Waarin de merken sterk verschillen, zijn de gebruikte technieken. Dit resulteert onder andere in verschillen in de actieradius van de high speed e-bike (hoeveel kilometer je op een volgeladen accu kunt rijden) én in de motorpositie. Een speed pedelec kan een achterwielmotor of een middenmotor hebben. Een achterwielmotor staat garant voor kracht en een middenmotor voor evenwichtigheid in (kracht)verdeling en wegligging. Wil je een speed pedelec kopen? Kijk dan in onze online e-bike shop. Of kom naar onze e-bike winkel in Amsterdam voor een proefrit en meer informatie.

Technische specificaties

Alles over speed pedelecs

 • Mag ik een passagier meenemen op mijn speed pedelec?
  Het is niet mogelijk om iemand mee te nemen op je speed pedelec. Dit zorgt voor een onveilige situatie omdat de speed pedelecs hier simpelweg niet op gebouwd zijn. Zo is het ook niet mogelijk om een aanhanger te koppelen aan je speed pedelec. Mocht je toch graag een passagier willen meenemen of ruimte nodig hebben om spullen in te kunnen vervoeren, kijk dan eens naar een elektrische bakfiets. Ook bakfietsen bestaan in een high speed uitvoering. Dat zijn de speed pedelec bakfietsen.
 • Hoeveel kilometer kan ik op een speed pedelec rijden?
  De afstand die je kunt afleggen met een speed pedelec hangt samen met allerlei zaken. Belangrijkste zijn de grootte van de accu en de  gekozen trapondersteuning. Maar ook de sterkte van de motor speelt een grote rol. Hieronder hebben we een tabelletje gemaakt met de actieradius per accugrootte. Houd er rekening mee dat hoe hoger de trapondersteuning, hoe kleiner de actieradius is. Accugrootte & actieradius:
  618 Wh – 40 tot 100 kilometer
  814 Wh – 50 tot 150 kilometer
  983 Wh – 60 tot 180 kilometer
  1200 Wh – 80 tot 250 kilometer
  Kijk voor de actuele actieradius bij de productbeschrijving.
 • Wat zijn de verkeersregels voor een speed pedelec?
  De vuistregel is simpel: alle regels die voor een bromfiets gelden, gelden ook voor een speed pedelec. We sommen ze graag even voor je op.
  • Een speed pedelec is in het verkeer vergelijkbaar met een bromfiets.
  • Een speed pedelec is net als een bromfiets voorzien van een gele kentekenplaat.
  • Alle nieuwe speed pedelecs hebben een linker achteruitkijkspiegel.
  • Een speed pedelec is op jouw naam gezet bij het RDW en volgt de verkeersregels van de desbetreffende provincie. Waarbij de verkeersregels ook per gemeente kunnen verschillen.
  • Je hebt ook een WA-verzekering afgesloten. Als je een speed pedelec bij QicQ aanschaft, regelen wij de tenaamstelling en kentekenplaat voor je, wel zo makkelijk.
  • Je hebt (minimaal) een bromfietsrijbewijs en bent dus minimaal 16 jaar oud.
  • Je draagt een NTA 8776 gecertificeerde fietshelm in het verkeer.
 • Hoe hard mag een speed pedelec?
  Hier kunnen we erg kort over zijn. Een speed pedelec heeft een maximale snelheid van 45 kilometer per uur. Wel verschilt de maximum toegestane snelheid in enkele situaties.
  • Op de rijbaan en autoweg mag je met jouw speed pedelec de maximumsnelheid van 45 kilometer per uur.
  • Rijd je op een fiets- of bromfietspad buiten de bebouwde kom? Dan is je maximumsnelheid 40 kilometer per uur.
  • En op een fiets- of bromfietspad binnen de bebouwde kom is een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur afgesproken. Dit heeft grotendeels te maken met het feit dat een hogere snelheid op de fietspaden de veiligheid van de andere fietsers (zonder e-bike) belemmert.
 • Staat je vraag er niet bij? Lees meer
speed-pedelecs-rm-2

We helpen je veilig op weg

De koffie staat klaar

De theorie heb je inmiddels gehad, gefeliciteerd! Klaar voor wat praktijkervaring? Je kunt verschillende speed pedelecs gratis bij ons testen, zo weet je welke speed pedelec écht bij jou past. Om je keuze wat makkelijker te maken hebben we een e-bike keuzehulp tool voor je ontwikkeld.

NAAR KEUZEHULP

TESTEN IS GELOVEN

Met een ruim assortiment met alleen maar kwaliteitsmerken is QicQ dé snoepwinkel voor commuters en e-bike enthousiastelingen. Valt je oog op iets speciaals? Testen is gratis en geheel vrijblijvend. Alles om jou uit de auto te krijgen.

Nu inplannen Of boek een test week
Boek een gratis testrit
newsletter-img

Dit mag je niet missen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

JA IK WIL