Gratis proefrit
Modellen uit voorraad leverbaar
Kosteloos thuis afgeleverd
Menu

Fiets de toekomst tegemoet

Speed pedelecs

Een speed pedelec, vaak ook high speed e-bike of s-pedelec genoemd, lijkt in eerste instantie op een elektrische fiets maar niets is minder waar. De speed pedelec gaat namelijk 45 kilometer per uur, waar een elektrische fiets slechts 25 kilometer per uur gaat. Een speed pedelec is dé vervanging voor de auto, zeker bij woon- werkverkeer.

Je kunt je vast voorstellen dat een speed pedelec binnen een andere categorie valt dan de elektrische fiets. De speed pedelec wordt door de overheid gezien als bromfiets. Daarom is er een helmplicht en moet er een geel kentkenplaatje op de speed pedelec. Binnen de bebouwde kom moet je met de speed pedelec op de weg rijden, tenzij dit anders is aangegeven (zie de bordjes voor bromfietsen). Maar het is het allemaal waard. je komt fris en fit aan op je werk, en je hebt geen filestress meer. En vergeleken met de auto verbrand je heel wat meer calorieën.

Waarom niet?

Waarom een speed pedelec kopen

Een speed pedelec heeft verschillende voordelen. Allereerst, is het een zeer snelle – tot 45 kilometer per uur – en voordelige manier om je te verplaatsen. Voordeliger dan de auto. En natuurlijker veel schoner, geen uitstoot van fijnstof of CO2.

Daarbij blijf je door het gebruik van een s-pedelec ook fit, zo begin je je dag pas echt goed. Geen files meer of overvolle treinen en bussen, je komt gewoon zorgeloos op het werk aan. Weer of geen weer, tegenwind of niet; de elektrische ondersteuning stuwt je voort.

De speed pedelec wordt het meest gebruikt door mensen die zo’n 25 to 30 kilometer van het werk wonen. Maar onder de klanten van QicQ zitten ook rijders die elke dag zo’n 50 kilometer enkele reis naar hun werk afleggen. In sommige gevallen zijn die sneller op de speed pedelec dan met de auto.

BEKIJK NU Bekijk lease mogelijkheden
speed-pedelec-klever
maintenance-icon

Onderhoud aan huis

bike-icon

Fiets testen? Makkelijk en snel

e-bike-icon

Eigen service center & winkel

key-icon

Bij pech gratis vervangende e-bike

location-icon

Leasen? Doen we ook.

Onze nieuwste foto modellen

Populair bij QicQ

Bekijk alle speed pedelecs

Over smaak valt te twisten, maar niet over die van jou

De beste speed pedelec

Elk jaar presenteren de voornaamste speed pedelec merken de nieuwste modellen. Elk jaar worden ze beter, gestroomlijnder en veiliger. Wanneer je de technische eigenschappen van de speed pedelec vergelijkt, zie je dat de meeste merken  verschillen in motor, verschillen in het aangeboden wattage van de accu en wel of geen connectiviteit aanbieden. Wat de beste speed pedelec is, ligt aan jouw smaak.  Ga je voor Duitse degelijkheid (Riese en Müller), Zwitserse precisie (Stromer), wil je rijden als een pro (Specialize turbo), of de speed pedelec met bromfiets achtergrond (Klever)  QicQ verkoopt alleen de topmerken.

De beste speed pedelec is tenslotte de speed pedelec waar jij je het fijnste op voelt, die aan jouw wensen voldoet. De merken verschillen allemaal enorm van elkaar, als je naar Stromer kijkt, zie je futuristische fietsen die top-of-the-line zijn. Stromer is zeker ook de visionaire pioneer in de markt van speed pedelecs waar de anderen veel van geleerd hebben.

Al met al kan je ervan uitgaan dat alle speed pedelecs een trapondersteuning tot 45 km/u bieden. Waar de merken sterk in verschillen zijn de gebruikte technieken. Dit resulteert onder andere in de actieradius van de high speed e-bike (hoeveel kilometer je op een volgeladen accu kunt rijden) én de motorpositie. Een speed pedelec kan een achterwielmotor of een middenmotor hebben. Een achterwielmotor staat garant voor kracht en een middenmotor voor evenwichtigheid, in (kracht)verdeling als in de wegligging. 

Technische specificaties

Alles over speed pedelecs

 • Mag ik een passagier meenemen op mijn speed pedelec?
  Het is niet mogelijk om iemand mee te nemen op je speed pedelec. Dit zorgt voor een onveilige situatie omdat de pedelecs hier simpelweg niet op gebouwd zijn. Zo is het ook niet mogelijk om een aanhanger te koppelen aan je speed pedelec. Mocht je toch graag een passagier willen meenemen of ruimte nodig hebben om spullen in te kunnen vervoeren, kijk dan eens naar een elektrische bakfiets. Ook bakfietsen bestaan in een high speed uitvoering, aldus even snel als een speed pedelec.
 • Hoeveel kilometer kan ik rijden op een speed pedelec?
  De afstand die je kan afleggen met een speed pedelec heeft met een hoop elementen te maken. De grootte van je accu en gekozen trapondersteuning speelt hier een hoofdrol. Hieronder hebben we een tabelletje gemaakt met de actieradius per accugrootte. Houd er rekening mee hoe hoger de trapondersteuning, hoe kleiner de actieradius is. Daarbij speelt ook de sterkte van de motor een grote rol. Accugrootte & Actieradius
  618 Wh – 40 tot 100 kilometer
  814 Wh – 50 tot 150 kilometer
  983 Wh – 60 tot 180 kilometer
  1200 Wh – 80 tot 250 kilometer
  Kijk voor de actuele actieradius bij de productbeschrijving.
 • Wat zijn de verkeersregels met een speed pedelec?
  De vuistregel is simpel; alle regels die voor een snorfiets gelden, gelden ook voor de high speed e-bike of speed pedelec. We zijn natuurlijk de moeilijkste niet, dus we sommen ze graag even voor je op. Speed pedelec is in het verkeer vergelijkbaar met een scooter of snorfiets. Je speed pedelec is net als een scooter voorzien van een gele kentekenplaat, is op jouw naam gezet bij het RDW en volgt de verkeersregels van de desbetreffende provincie. Daarbij heb je ook een WA-verzekering afgesloten. Wanneer je een speed pedelec bij QicQ aanschaft, regelen wij de tenaamstelling en kentekenplaat voor je, wel zo makkelijk;
  – Je hebt (minimaal) een bromfietsrijbewijs en bent dus minimaal 16 jaar oud;
  – Je draagt een NTA 8776 gecertificeerde fietshelm in het verkeer.
 • Hoe hard mag een speed pedelec?
  Hier kunnen we erg kort over zijn. Een speed pedelec heeft een maximale snelheid van 45 kilometer per uur. Wel verschilt de maximum toegestane snelheid in enkele situaties. Op de rijbaan en autoweg mag je met jouw speed pedelec de maximumsnelheid van 45 kilometer per uur. Rijd je op een fiets- of bromfietspad buiten de bebouwde kom? Dan is je maximumsnelheid 40 kilometer per uur. En op een fiets- of bromfietspad binnen de bebouwde kom is een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur afgesproken. Dit heeft grotendeels te maken met het feit dat een hogere snelheid op de fietspaden de veiligheid van de fietsers belemmert.
 • Staat je vraag er niet bij? Lees meer
speed-pedelecs-rm-2

We helpen je veilig op weg

De koffie staat klaar

De theorie heb je inmiddels gehad, gefeliciteerd! Klaar voor wat praktijkervaring? Je kunt verschillende speed pedelecs gratis bij ons testen, zo weet je welke speed pedelec écht bij jou past. Om je keuze wat makkelijker te maken hebben we een keuzehulp tool voor je ontwikkeld.

NAAR KEUZEHULP

TESTEN IS GELOVEN

Een ruim assortiment, QicQ heeft zich getransformeerd tot de snoepwinkel voor commuters en e-bike enthousiastelingen. Valt je oog op iets speciaals? Testen is gratis en geheel vrijblijvend, alles om jou uit de auto te krijgen.

Nu inplannen Of boek een test week
Boek een gratis testrit
newsletter-img

Dit mag je niet missen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

JA IK WIL