Gratis proefrit
Modellen uit voorraad leverbaar
Kosteloos thuis afgeleverd
Menu
ST5

Nu iedereen weer naar kantoor gaat

4 Redenen om juist NU voor een speed pedelec te kiezen

  1. De hoge brandstofkosten
  2. De file druk neemt weer toe
  3. Gezondheid: voorkom griep en corona!
  4. Het milieu

1 De speed pedelec drukt hoge brandstofkosten

De brandstofprijzen en de gasprijzen gaan door het dak. Het goede nieuws is, dat je iets kunt doen om de brandstofprijzen te drukken. En dan bedoelen wij natuurlijk niet je benzine tanken over de grens. Nee wij bedoelen gewoon minder je auto gebruiken, en ook nog eens met een glimlach op je gezicht. Dat regelen wij voor je, en zelfs zo dat je denkt, had ik dit maar eerder gedaan!

Als jij meer dan 15 kilometer tot 40 kilometer van het werk woont, is een speed pedelec zoals een Stromer, Riese en Müller, of Klever het perfecte vervoersmiddel om je brandstofkosten te verlagen.

Stel je woont 25 kilometer (dit is de afstand die gemiddeld het meest wordt afgelegd op een high speed ebike) van je werk, en je werkt 5 dagen in de week. Laten we ervan uitgaan dat je Euro 95 tankt, die op dit moment € 2,07 kost, en dat je auto 15 kilometer rijdt op 1 liter. We gaan even uit van 20 dagen per maand. Een rekensommetje laat dan zien dat je dan minimaal € 138/maand kwijt bent aan brandstofkosten (gebaseerd op 20 reisdagen/maand).

Je reiskostenvergoeding is dan hoogst waarschijnlijk niet voldoende om ook de waardevermindering van je auto, de verzekering, het onderhoud en de parkeerkosten te betalen.

Een speed pedelec van Specialized Vado 6.0 vanaf € 120/maand wordt dan wel heel aantrekkelijk.

Riese & Müller Nevo HS

Nevo HS GT Tour_01 364 x 262

vanaf €5.389,-

Specialized Vado 6.0 ACTIE

specialized-turbo-vado6

Van € 5.499 voor €4.349,-

2. De files nemen weer toe, met de speed pedelec sta je er niet in

Nu iedereen weer vaker naar kantoor gaat, en het thuiswerken minder wordt zitten de meeste mensen weer in hun auto’s. De filemeldingen zijn weer als vanouds. Dit moeten we toch niet willen? Natuurlijk als je grote reisafstanden af moet leggen dan ben je vaak aangewezen op het OV of de auto. Maar de meeste mensen wonen zo’n 15-30 kilometer van het werk en leggen elke dag dezelfde afstand af. En dan is niets zekerder dan de speed pedelec of elektrische fiets wat betreft reistijd. In het OV of in de auto krijg je nu eenmaal te maken met (onvoorspelbare) vertragingen en files. Op de speed pedelec nooit. Tijdens de spits, zeker in drukke verkeersgebieden, ben je met de speed pedelec sneller op je bestemming, heb je een kortere reistijd.

3. Voorkom griep en Corona, stap op de speed pedelec

Nu aan het einde van de Corona crisis pakt de kantoorwerker steeds vaker de trein. En zijn mensen weer meer onderweg. Allerlei voorspellingen laten echter zien dat deze herfst en winter Corona en een griep epidemie de kop op gaan steken. Het belangrijkste om te voorkomen dat je het krijgt, is natuurlijk allereerst, hygiëne. Vaak je handen wassen en zo min mogelijk je handen met je gezicht in contact brengen. Daarnaast is het natuurlijk ook zo, kom zo min mogelijk met mensen in aanraking die aan het hoesten of proesten zijn. In het OV is je risico op besmetting groter dan op de speed pedelec of elektrische fiets.

Je weerstand op orde houden is ook belangrijk. Gezond eten en lekker veel lichaamsbeweging, en weinig stress. Bewezen is dat fietsen naar het werk enorm bijdraagt aan de gezondheid en zorgt voor stress reductie en lichaamsbeweging. Wij hoeven niet meer te vertellen dat zitten het nieuwe roken is, toch?

4 Het klimaat en de CO2 reductie met de e-bike

Dit is wellicht wel de belangrijkste reden om duurzamer te gaan reizen en vaker de elektrische fiets of speed pedelec te kiezen. Elke rit meer op de fiets ten opzichte van een autorit scheelt zeker zo’n 95% CO2 reductie. En laat fietsen naar het werk nou eens een bijdrage zijn die jij direct kunt gaan leveren met een grote glimlach op je gezicht.

Degenen die voor jou de overstap al hebben gemaakt om het woon- en werkverkeer op een fiets te gaan doen, willen niet meer in de auto. Zij ervaren aan den lijve hoeveel fitter en energieker ze zich zijn gaan voelen sinds het fietsen. En ook vaak nog tijd over hebben.

QicQ wil graag jouw koud water (of slecht weer) vrees weghalen door je uit te nodigen om eens een week een speed pedelec of elektrische fiets te proberen voor je woon- en werkverkeer. Ben je daarna enthousiast en lease of koop je een fiets, dan is die testweek ook nog eens gratis. Ook als je de fiets via je werkgever gaat leasen of kopen. Boek hier direct je afspraak.

BOEK EEN GRATIS TESTRIT

Genoeg over e-bikes gelezen? Tijd voor actie. Je kunt gratis een e-bike bij ons komen testen. De koffie staat klaar!

Nu inplannen Of boek een test week