Gratis proefrit
Modellen uit voorraad leverbaar
Kosteloos thuis afgeleverd
Menu

Lease jouw fiets via je werkgever
Bespaar tot wel 40%

Header-werknemer Fiets-van-de-zaak

De slimme werknemer

Gezond. Goedkoop. Geluk.

Je staat op. Neemt een douche en een kop koffie of thee en maakt je klaar om naar je werk te gaan. Je hebt zelfs een kwartier extra, want jij gaat op de e-bike en komt niet in de file. Sinds je op de e-bike naar het werk gaat, voel je je ongelofelijk veel fitter. Als je ’s avonds thuiskomt, heb je ook al lekker je portie beweging gehad.

Je hebt een leasefiets via je werkgever. De lease wordt ingehouden op je brutosalaris. Netto levert je dat maandelijks heel veel voordeel op. Heb jij je leasefiets uitgekozen bij QicQ? Bij pech krijg je altijd een gratis leenfiets en heb je geen zorgen over het onderhoud.

Klinkt dit als muziek in je oren? En wil jij een fiets leasen via je werkgever? Lees dan verder wat we voor je kunnen betekenen. Ook als je werkgever nog geen leasefietsen aanbiedt.

Is een leasefiets van de zaak interessant?

De varianten

maintenance-icon

Ik heb een lease auto van de zaak

Dan is een leasefiets van de zaak zeker interessant. Je fiets wordt dan betaald uit je brutosalaris. Je hebt dus een maximaal bruto-netto voordeel. Anders dan bij de auto mag je de leasefiets ook alleen privé gebruiken, want er is altijd sprake van een kleine bijtelling. Ook als je de fiets alleen zakelijk gebruikt. Reken hieronder uit wat je voordeel is.

e-bike-icon

Ik krijg een OV-vergoeding

Ook als je een ov-abonnement hebt, is een leasefiets interessant. Je brutoloon wordt zogezegd uitgeruild, daarmee heb je direct fiscaal voordeel. Je kunt de fiets zakelijk of privé rijden. Er komt een kleine bijtelling bij je salaris (7% van de waarde van de fiets/12). Krijg je een mobiliteitsbudget? Vul dan bij ‘bijdrage werkgever’ in onderstaande calculator in hoeveel je van dit budget wilt gebruiken.

bike-icon

Ik krijg geen reiskosten vergoeding

Je hebt dan direct voordeel van een leasefiets van de zaak. Het kost je werkgever niets extra’s maar levert jou direct een bruto-netto voordeel op. Bereken hieronder hoeveel dat is.

key-icon

Ik krijg wél reiskosten vergoeding

Hier is het antwoord iets lastiger te geven. Het hangt af van vragen als: Krijg je de maximale reiskosten vergoeding per kilometer (straks €0,23)? En wat is je woon-werk afstand? In veel gevallen is private lease financieel veel gunstiger voor je. Ga naar onze private lease calculator voor meer informatie.

Fietslease calculator voor werknemer en werkgever

Bekijk je voordeel

bekijk je loonstrook en deel loonbelasting/brutosalaris

Standaard bruto lease prijs/maand

Netto lease prijs/maand
Bijtelling 7% over waarde fiets

Effectieve lease prijs/maand

Disclaimer

Het kan zijn dat er een kleine afwijking in de leaseprijs van de calculator zit ten opzichte van de offerteprijs. Aan de getoonde bedragen in de lease calculator kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

Is jouw werkgever al overtuigd?

Lucky you!

Biedt jouw werkgever al een lease e-bike van de zaak aan? Bestel dan direct je e-bike bij QicQ. Wij zorgen ervoor dat je over een week op de fiets zit. QicQ is tevens aangesloten bij Hellorider, Lease a Bike, Friesland Lease en een aantal andere partijen. Als het aanbod van je werkgever via hen loopt, kun je ook bij QicQ je leasefiets uitkiezen.

Heeft je werkgever nog geen regeling voor leasefietsen? Zit je bedrijf in de regio Groot Amsterdam? Overtuig je werkgever dan om contact met ons op te nemen. QicQ richt de fiets van de zaak zo in, dat deze precies voldoet aan de wensen van jouw werkgever. Echt maatwerk dus.

We hebben allerlei tools voor je gemaakt om je te helpen kiezen. We hebben de E-bike Keuzehulp en de Lease Calculator (mocht je zelf willen leasen zonder tussenkomst van je werkgever).

 

Start e-bike keuzehulp Of liever private lease? Zonder werkgever?
Stromer-ST3-werknemer

Onze nieuwste foto modellen

Populair bij QicQ

Bekijk alle POPULAIRE modellen
location-icon

Lease zonder zorgen

maintenance-icon

Onderhoud aan huis

bike-icon

Kies een e-bike of speed pedelec

e-bike-icon

Bij pech gratis vervangende e-bike

key-icon

Scherpe tarieven

TESTEN IS GELOVEN

Met een ruim assortiment met alleen maar kwaliteitsmerken is QicQ dé snoepwinkel voor commuters en e-bike enthousiastelingen. Valt je oog op iets speciaals? Testen is gratis en geheel vrijblijvend. Alles om jou uit de auto te krijgen.

Nu inplannen Of boek een test week
Boek een gratis testrit
newsletter-img

Dit kan je niet missen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

JA IK WIL