Gratis proefrit
Modellen uit voorraad leverbaar
Kosteloos thuis afgeleverd
kosten-elektrischefiets

Grote & kleine prijsjes

Wat kost een e-bike?

Wanneer je begint met de zoektocht naar een e-bike, bekijk je het model, kleur en natuurlijk de prijs. De prijzen staan op websites naast de fietsen, en jij moet dit maar vinden kloppen. Maar hoeveel kost een elektrische fiets nou écht? Waar wordt de prijs op gebaseerd? De prijs van een e-bike bij QicQ varieert al gauw tussen de € 1.950,- tot € 13.499,-. Een gigantisch verschil, wat eigenlijk niet zo gek is.

In dit artikel leggen we je uit waar de prijs van een e-bike op gebaseerd is.

Prijs e-bike

Laten we aftrappen met de prijs van een e-bike, deze verschillen gigantisch. Bij QicQ is op het moment van schrijven de voordeligste elektrische fiets bijvoorbeeld de QonQer Sport en QonQer Comfort. De QonQer koop je al voor € 1850,-. De kostbaarste fiets bij QicQ is momenteel de Stromer ST7 Alinghi Red Bull Special Edition met een prijskaartje van € 13.499,-.

Het prijsverschil van deze twee e-bikes is grotendeels te verklaren door de onderstaande factoren.

  • Elektrische fiets of speed pedelec
  • Merk & betrouwbaarheid
  • Aandrijving
  • Accucapaciteit

Elektrische fiets of speed pedelec

Het woord e-bike is een verzamelnaam voor alle elektrische fietsen. Het gebeurt dan ook wel eens dat er mensen een testrit komen doen op bijvoorbeeld een QonQer, en schaapachtig lachen als ze de prijs van de Stromer zien. De Stromer is een speed pedelec, wat wil zeggen dat deze fiets 45 kilometer per uur gaat waar een elektrische fiets tot 25 kilometer per uur gaat. Plus dat Stromer kwalitatief fantastische fietsen maakt en dan ook – niet zonder reden – marktleider is in de wereld van de speed pedelecs.

Je kan verwachten van een fiets die als vervanging dient voor de auto, dat deze net wat betrouwbaarder en steviger is gebouwd. Hoewel de Stromer ST7 Alinghi Red Bull een uitschieter is, kan je voor een speed pedelec een gemiddelde prijs van zo’n € 5000,- aanhouden.

Een elektrische fiets is gebouwd voor lagere snelheden en vaak ook kortere afstanden. Om die reden is de prijs al direct lager. Als gemiddelde kan je uitgaan van een € 3000,- voor een elektrische fiets.

Merk

Net als bij de boodschappen in de supermarkt betaal je voor de bewezen merken nou eenmaal wat meer. Bij QicQ hebben wij een focus op de kwalitatief sterke merken. Wij willen dat de klanten op ons kunnen bouwen, en werken daarom uitsluitend samen met merken waar wij op onze beurt op kunnen bouwen. Het voordeel van een bekend en betrouwbaar merk is dat je weet waar je aan toe bent. Gaat je fiets kapot? Dan krijg je direct een nieuwe. Een service waar wij volledig achterstaan. We willen jou natuurlijk uit de auto helpen, en niet aan een nieuw excuus om weer terug in de auto te gaan.

Merken waar QicQ al jaren intensief mee samenwerkt zijn onder andere Stromer, Riese & Muller, Klever en Specialized.

Riese & Müller Charger4

Charger 4 GT Vario Ptrl Matt 364 x 262

vanaf €5.189,-

Stromer ST3 Pinion Sport

Stromer ST3 Pinion Black 364 x 262

vanaf €8.118,-

Specialized Vado 3.0 ST

Vado 3.0 ST Red 364 x 262

vanaf €3.400,-

Aandrijving

Ook de aandrijving neemt enige kosten met zich mee. Het klinkt misschien vaag maar er bestaat een keuze uit ‘riem’ en de traditionele welbekende fietsketting. Voor de kosten betekent dit dat de aanschafprijs van een riemaandrijving een fractie duurder ligt máár een riemaandrijving verdient zichzelf terug doordat een riemaandrijving vrijwel onderhoudsvrij is.

Een ketting ken je vast nog van ‘vroeger’; deze moet op z’n tijd worden geolied en opnieuw gespannen worden. Bij een e-bike slijt de ketting sneller en is e-bike onderhoud dus wat vaker nodig. Al heeft een riemaandrijving voor- en nadelen, dit type aandrijving wordt steeds populairder.

Accucapaciteit

Hoeveel kilometer wil je op een volgeladen accu kunnen rijden? Hoe meer kilometers je nodig hebt, wanneer je bijvoorbeeld een speed pedelec koopt als vervangend vervoersmiddel je voor je auto, hoe duurder je fiets wordt. Wanneer je een elektrische fiets koopt met een accu van 418 Wh zal de prijs aanzienlijk lager zijn dan dezelfde elektrische fiets met een accu van 983 Wh.

Koop dus nooit de grootste accu ‘omdat dit nog wel eens van pas komt’. Koop de accu die bij jouw rijgedag past, dat bespaart al je al gauw honderden euro’s.

Vaak is een accu upgrade een optie, en dus niet vereist. Neem de Stromer ST5 Limited edition. Daar kan je zien wanneer je een accu van 814 Wh in plaats van de 983 Wh accu neemt, je al € 340,- voordeliger uit bent.

Moet goed voelen

Of je nou een elektrische fiets van € 1000,- neemt, of een elektrische fiets van €10.000,- het belangrijkste is dat jij je er goed en veilig op voelt. We raden ook aan om een elektrische fiets of speed pedelec te testen voor je ‘m koopt.

Bij QicQ hebben we honderden fietsen op voorraad, en altijd eentje klaar staan voor een testrondje. Heb je al een fiets op het oog? Boek dan in het formulier hieronder direct een testrit.

Laden...

BOEK EEN GRATIS TESTRIT

Genoeg over e-bikes gelezen? Tijd voor actie. Je kunt gratis een e-bike bij ons komen testen. De koffie staat klaar!

Nu inplannen Of boek een test week