Kies een categorie
Naar de shop

E-bikes, kom meer te weten!

Techniek, wetgeving en veiligheid

De Stromer e-bikes zitten boordevol hightech snufjes. De stromer is voorzien van een elektromotor in het achterwiel. Pas als er kracht op de pedalen wordt gezet, zal de SYNO Drive motor worden geactiveerd. Bij de huidige gangbare e-bikes is de snelheid gelimiteerd op een maximum van 25 km/uur. De Stromer afgezien van de EPAC-modellen, gelden als een S-pedelec, een speed pedal electric cycle waarbij de snelheid pas op 45 km/uur wordt gelimiteerd.

Gratis E-Bike Proefrit

E-bikes nu ook sportief

De modellen van het merk Stromer laten zien dat het ook anders kan. De vlotte en sportieve e-bikes van het zwitserse merk Stromer zijn voorzien van technologische snufjes die je blij maken. Daarnaast is er goed nagedacht over het design. De Stromer heeft zelfs een van de belangrijkste onderscheiding mogen ontvangen, namelijk de Interbike Award. De award wordt jaarlijks toegekend aan fietsfabrikanten, waarbij design en technologie belangrijke factoren zijn voor de jury en daar scoorde de Stromer high speed e-bike zeer goed op. Probeer de vlotte en sportieve e-bike van Stromer nu. Neem contact op met ons voor een afspraak!

Ik wil een e-bike proefrit maken!
Sportieve e-bikes

De e-bikes van Stromer

Veilig op pad met de high speed e-bike helm

Sinds 1 januari 2017 is het dragen van een goedgekeurde high speed e-bike helm verplicht. De helm dient minimaal van een NTA 8776 goedkeuring te zijn voorzien.

De nieuwe helmen zijn ontworpen voor de snelle e-bike en zorgen voor een verbeterde bescherming van de slapen en het achterhoofd.

Optimaal dus voor het gebruik op een snelle e-bike. De helmen zijn stijlvol, strak en voorzien van handige extra's, zoals een regenhoes en een achterlicht. De Kali Java en de Cratoni Vigor helmen zijn ook geschikt als helm voor op de speed e-bike. Genoeg keuze dus!

Bekijk de e-bike helmen Meer over de helmplicht
e-bike helm

Sneller dan je denkt

De meeste weggebruikers zijn nog niet gewend aan hele snelle e-bikes en schatten daarom niet goed in hoe snel je bent op de Stromer high speed e-bike. Het is heel belangrijk om daar rekening mee te houden en hier ten allen tijden goed op te anticiperen! Dit geldt voor voetgangers die oversteken, voor auto’s die de weg kruisen maar ook voor fietsers die het fietspad met jou delen. Houd er rekening mee dat je er sneller bent dan dat zij denken. Een voordeel: remmen op de Stromer high speed e-bike is niet erg. Je wint er zelfs energie mee terug en daarna ben je zo weer op snelheid met je vlotte e-bike.

snelle e-bike

De e-bike accu

Actieradius Accu

Dat is afhankelijk van veel variabelen, het weer, de wind, de snelheid, het gewicht van de berijder etc. Ook heel belangrijk, houd de Schwalbe Big Ben banden altijd op spanning: 2,3 tot 3 bar.

Fietspomp nodig?

Oplaadduur Accu

De oplaadduur van de 522Wh is circa 3,5 uur. Van de 814Wh accu 4 uur. De hightech lithium-Ion accu van Stromer kan ook tussentijds worden opgeladen.

Extra oplader nodig?
e-bike onderhoud

De accu in de winter

Het is natuurlijk ondenkbaar, maar mocht je de Stromer een tijd niet gebruiken, laad dan wel elke maand even de accu op.

In de winter adviseren wij bij geen gebruik de accu op kamertemperatuur te bewaren.

E-bike accu?

Stromer biedt twee jaar garantie op de accu. Blijkt dat je accu niet goed functioneert, dan wordt deze vervangen.

Is je accu van je e-bike vol of half leeg? Opladen is geen probleem.

Grotere accu nodig?

Kentekenplaatje verplicht

Voor een e-bike die tot ongeveer 25 km per uur ondersteunt heb je geen kenteken nodig. Voor een high speed e-bike, ofwel speed pedelec daarentegen wel. Sinds juni 2017 worden alle high speed e-bikes voorzien van een geel kenteken. 

Optimale wegligging voor e-bikes

Op de Stromer e-bikes zitten brede Schwalbe Big Ben banden. Deze banden hebben een geïntegreerde lekbescherming. Doordat de banden wat breder zijn hebben ze optimale dempingseigenschappen en een hele goede wegligging. Ook bij grind of natte bladeren op de weg.

Tip: houd deze banden op 2,5-3 bar spanning voor optimale grip. Bovendien vergroot je hiermee de actieradius van je e-bike.

Voor de winter adviseren wij de Continental Topcontact Winter Premium II banden, deze geven je een nog zekerder gevoel. Het lijkt even een investering maar je zomerbanden gaan met deze winterbanden ook 2 x zo lang mee.

Winterbanden speed pedelec
Stromer