Kies een categorie
Naar de shop

High Speed Pedelec Kopen

Laat je goed informeren door QICQ!

Als je jezelf als zogenaamde 'newbie' op de markt van de high speed pedelecs begeeft word je overrompeld door de vele modellen, specs en prijzen.

Op onze site vind je alles dat je moet weten om je op weg te helpen bij het kopen van een high speed e-bike!

Na het lezen van onze website nog vragen? Bel of mail ons! Gaan we direct aan de slag. Wij helpen je graag met het maken van de perfecte keuze voor jouw situatie.

Speed pedelecs 45 km h

Actieradius Speed Bike

Speed pedelec aanbieding

Wil je eerst een Speed bike proberen? Dat kan natuurlijk! Kom langs bij onze concept store en maak een gratis proefrit. Of reserveer deze voor een testweek. 

Aanbieding
Speed pedelec aanbieding

Wat is een speed pedelec?

Je bent je aan het oriënteren op de aankoop van een pedelec. Super!

Wat is een speed pedelec eigenlijk?

Pedelecs ook vaak speed bikes genoemd zijn snelle elektrische fietsen. High speed betekent dat de pedelec een snelheid van ongeveer 45 kilometer per uur kan. Met snelheden tot wel 45 km per uur wordt woon werk-verkeer een makkie.

Daar tegenover hebben we de gewone e-bike, die 25 kilometer per uur kan rijden. Beter bekend als de e-bike of elektrische fiets.

Is een speed bike, een bromfiets?

Jazeker! De snelle e-bikes worden volgens de wet gezien als een bromfiets en daarmee ben je verplicht de regels voor de bromfiets op te volgen. Op sociale media zoals facebook fora kan je lezen hoe leuk de meeste pedelec bezitters het vinden, dat hun milieuvriendelijk voertuig ge-labelled wordt als (vieze) brommer.

Snelle E-bike

Binnen de bebouwde kom rijd je normaliter op de openbare weg en buiten de bebouwde kom word je naar het brom- fietspad verwezen.

Speed Bike of E-bike?

De high speed wordt vooral gebruikt voor woon- werkverkeer. Zo kun je jezelf makkelijk en op hoge snelheden van A naar B verplaatsen.

Door de ondersteuning van een high speed fiets je zonder zweten naar je werk. 

Bovendien bespaar je aanzienlijk op de kosten voor je woon- werkverkeer en valt er zelfs veel te winnen, zowel financieel als fysiek en mentaal.

E-bike
De e-bike is handig voor wanneer het allemaal niet zo snel hoeft. Deze gaat namelijk 25 km/uur.

Vaak gaat het dan om korte afstanden, waarbij ondersteuning wel gewenst is. Wil je op het fietspad blijven rijden?

Dan kan de e-bike ook een goede keuze zijn. Je hoeft hiermee namelijk niet op de rijbaan en je hebt geen kenteken of helm nodig.

De e-bike wordt ook veel gebruikt voor het doen van boodschappen of voor een langere fietsreizen naar het buitenland. Perfect voor in de heuvels!

Prijs speed pedelec

De prijs van een high speed varieert bij QicQ van
€ 3190 voor een instapmodel tot € 9490 voor de allernieuwste high speed de ST5 van Stromer. 

Wil je verzekerd zijn van een zwitserse speed bike van QicQ voor een mooie prijs? Houd dan onze speciale aanbiedingspagina in de gaten voor de laatste beste deals.

speed bike aanbiedingen
speed bikes

Speed Pedelec Kenteken

In tegenstelling tot een e-bike heb je voor een speed bike een geel kenteken nodig.

Deze kun je normaliter via je dealer aanvragen. De High speed wordt dan op naam van de nieuwe eigenaar gesteld.

Voor de aanvraag is een (kopie) legitimatie en woonadres in binnen Nederland vereist. De kosten voor het op naam stellen van de pedelec zijn € 157,30.

kenteken speed bike

Speed bike Accu

Wanneer je besluit een high speed e-bike aan te schaffen is het belangrijk om rekening te houden met het doel waarvoor je deze gaat gebruiken.

Daarbij is met name de afstand die je wenst af te leggen van belang. Zo kun je met een 522 Wh accu in volle ondersteuning gemiddeld 30 kilometer afleggen, waar je met een 983 Wh accu al snel 60 tot 70 kilometer kan afleggen.

Laat je adviseren door een van de medewerkers van QicQ om erachter te komen welk model en welke accu voor jouw doeleinden het meest geschikt is.

speed bikes accus
Speed bike Accu

Gewicht Speed bike

Een lichtgewicht pedelec is lastig te vinden. De motor en de accu zijn namelijk twee zware, maar ook belangrijke onderdelen.

Een accu weegt bijvoordeeld al snel 4 tot 5 kilogram.

Het gemiddelde gewicht van de speed bike die verkrijgbaar zijn bij QicQ weegt gemiddeld 26 tot 27 kilogram.

lichtgewicht speed pedelec

Speed Pedelec Verzekeren

Een pedelec moet minimaal WA verzekerd worden voordat je de weg op vliegt. Toch is het belangrijk je pedelec goed te verzekeren tegen diefstal en eventueel kun je een casco-verzekering afsluiten.

Zo ben je volledig verzekerd en kom je niet voor verrassing te staan bij schade door eigen schuld. Er zijn verschillende verzekeraars die je kunt overwegen.

Enra-verzekeringen en de ANWB hebben speciale verzekeringen voor voor de high pedelec. De kosten voor de verzekeringen variëren van plaats tot plaats. Vraag naar de kosten voor jouw regio. Eén van onze medewerkers informeert je graag.

Speed Pedelec Verzekeren

Speed Pedelec Huren

Dat kan óók bij QicQ! Wanneer je een pedelec wilt kopen, adviseren wij deze altijd eerst even goed te testen.

Zo kan je bij QicQ altijd een model naar keuze testen voor een dag of week.

De kosten hiervoor zijn € 30 per dag of € 150 per week.

Besluit je de pedelec te kopen? Dan krijg je tot € 150 van ons terug. De testdag of week is dan volledig gratis geweest.

Vraag een testdag of -week aan via onderstaand contactformulier of bel naar 020-7052350 en ervaar de voordelen van een high speed pedelec voor jouw doeleinden.

Speed Pedelec Huren

Wat is de snelste speed pedelec?

In Europa mogen pedelecs niet harder dan 45 kilometer per uur.  De snelste pedelec zou je denken is dan vast de pedelec met de krachtigste motor de ST5. 

Verassend genoeg kun je met elke Stromer 45km per uur rijden. Het verschil zit hem in het gemak waarmee je dat doet. 

Bij de eerste ST1 moest je behoolijk hard werken om de 45km/u te halen. Dat werd verleden tijd toen de ST2 gelanceerd werd. 

Inmiddels zijn we bij de ST3 en ST5 aanbeland en is 48km/u makkelijk te halen en vol te houden. waardoor je makkelijk mee kan komen met met verkeer op de rijbaan.

Wat is de speed pedelec met grootste actieradius?

Kijk daarvoor de video Vraag het Tommy: Speed pedelec actieradius

Snelste speed pedelec

Pedelec Testweek Aanvragen