Kies een categorie
Naar de shop

High Speed Pedelec Kopen

Laat je goed informeren door QICQ!

Als je jezelf als zogenaamde 'newbie' op de markt van de speed pedelecs begeeft word je overrompeld door de vele snelle e-bike modellen, specificaties en  uiteenlopende prijzen.

Op onze site krijg je alle handvatten die je nodig hebt om om de juiste keuzen te maken bij het kopen van een high speed pedelec e-bike!

Na het lezen van onze website nog vragen? Bel of mail ons! Gaan we direct aan de slag. Wij helpen je graag met het maken van de perfecte keuze voor jouw situatie.

Speed pedelec 45 km/h

Speed pedelec

Dé speedpedelec van 2021 is al binnen! De Stromer ST1, ST2, ST3 en ST5 zijn binnen. David Lemereis van Bright heeft deze speed pedelec bij ons getest, en vergeleken met de Stromer. Bekijk zijn video voor een onafhankelijke review, maar bekijk eerst deze waanzinnige introductie aanbieding.

Koop een Stromer Speed Pedelec en krijg bij QicQ een gratis een pakket met fietstassen, helm, RDW registratie en verende zadelpen terwaarde van ruim €700,-

Stromers bekijken Boek een testrit

Actieradius Speed Bike

Speed pedelec proefrit maken

Wil je eerst een Speedpedelec proberen? Dat kan natuurlijk! Kom langs bij onze concept store en maak een gratis proefrit. Of reserveer deze voor een testweek. 

Gratis proefrit speed pedelecs
Speed pedelec aanbieding

Wat is een speed pedelec?

Je bent je aan het oriënteren op de aankoop van een pedelec. Super!

Wat is een speed pedelec eigenlijk?

Pedelecs, ook vaak speed bikes (of s-pedelecs) genoemd, zijn snelle elektrische fietsen. High speed betekent dat de pedelec een snelheid van ongeveer 45 kilometer per uur kan halen. Met snelheden tot wel 45 km per uur wordt woon werk-verkeer een makkie.

Daar tegenover hebben we de gewone e-bike, die 25 kilometer per uur kan rijden. Beter bekend als de e-bike of elektrische fiets.

Is een speed bike, een bromfiets?

Jazeker! De snelle e-bikes worden volgens de wet gezien als een bromfiets en daarmee ben je verplicht de regels voor de bromfiets op te volgen. Op sociale media zoals facebook, kan je lezen hoe leuk de meeste pedelec bezitters het vinden, dat hun milieuvriendelijk voertuig ge-labelled wordt als (vieze) brommer.

Snelle E-bike

Binnen de bebouwde kom rijd je normaliter op de openbare weg en buiten de bebouwde kom word je naar het brom- fietspad verwezen.

Speed Bike of E-bike?

Speed Pedelec

De high speed wordt vooral gebruikt voor woon- werkverkeer. Zo kun je jezelf makkelijk en op hoge snelheden van A naar B verplaatsen.

Door de ondersteuning van een high speed fiets je zonder zweten naar je werk. 

Bovendien bespaar je aanzienlijk op de kosten voor je woon- werkverkeer en valt er zelfs veel te winnen, zowel financieel als fysiek en mentaal.

E-bike

De e-bike is handig voor wanneer het allemaal niet zo snel hoeft. Deze gaat namelijk 25 km/uur.

Vaak gaat het dan om korte afstanden, waarbij ondersteuning wel gewenst is. Wil je op het fietspad blijven rijden?

Dan kan de e-bike ook een goede keuze zijn. Je hoeft hiermee namelijk niet op de rijbaan en je hebt geen kenteken of helm nodig.

De e-bike wordt ook veel gebruikt voor het doen van boodschappen of voor een langere fietsreizen naar het buitenland. Perfect voor in de heuvels!

Prijs speed pedelec

De prijs van een high speed varieert bij QicQ van
€ 3190 voor een instapmodel tot € 11.190 voor de allernieuwste high speed de Stromer ST5 Limited Edition

Wil je verzekerd zijn van een zwitserse speed bike van QicQ voor een mooie prijs? Houd dan onze speciale aanbiedingspagina in de gaten voor de laatste beste deals.

Speed bike aanbiedingen
speed bikes

Speed Pedelec Kenteken

In tegenstelling tot een e-bike heb je voor een speed bike een geel kenteken nodig.

Deze kun je normaliter via je dealer aanvragen. De High speed wordt dan op naam van de nieuwe eigenaar gesteld.

Voor de aanvraag is een (kopie) legitimatie en woonadres in binnen Nederland vereist. De kosten voor het op naam stellen van de pedelec zijn € 157,30.

kenteken speed bike

Speed bike Accu

Wanneer je besluit een high speed e-bike aan te schaffen is het belangrijk om rekening te houden met het doel waarvoor je deze gaat gebruiken.

Daarbij is met name de afstand die je wenst af te leggen van belang. Zo kun je met een 522 Wh accu in volle ondersteuning gemiddeld 30 kilometer afleggen, waar je met een 983 Wh accu al snel 60 tot 70 kilometer kan afleggen.

Laat je adviseren door een van de medewerkers van QicQ om erachter te komen welk model en welke accu voor jouw doeleinden het meest geschikt is.

Speed bikes accu's
Speed bike Accu

Gewicht Speed bike

Een lichtgewicht pedelec is lastig te vinden. De motor en de accu zijn namelijk twee zware, maar ook belangrijke onderdelen.

Een accu weegt bijvoordeeld al snel 4 tot 5 kilogram.

Het gemiddelde gewicht van de speed bike die verkrijgbaar zijn bij QicQ weegt gemiddeld 26 tot 27 kilogram.

lichtgewicht speed pedelec

Speed Pedelec Verzekeren

Een pedelec moet minimaal WA verzekerd worden voordat je de weg op vliegt. Toch is het belangrijk je pedelec goed te verzekeren tegen diefstal en eventueel kun je een casco-verzekering afsluiten.

Zo ben je volledig verzekerd en kom je niet voor verrassingen te staan bij schade door eigen schuld. Er zijn verschillende verzekeraars die je kunt overwegen.

Enra-verzekeringen en de ANWB hebben speciale verzekeringen voor de high speed pedelec. De kosten voor de verzekeringen variëren van plaats tot plaats. Vraag naar de kosten voor jouw regio. Eén van onze medewerkers informeert je graag.

Speed Pedelec Verzekeren

Speed Pedelec Huren

Dat kan óók bij QicQ! Wanneer je een pedelec wilt kopen, adviseren wij deze altijd eerst even goed te testen.

Zo kan je bij QicQ altijd een model naar keuze testen voor een dag of week.

De kosten hiervoor zijn € 30 per dag of € 150 per week.

Besluit je de pedelec te kopen? Dan krijg je tot € 150 van ons terug. De testdag of week is dan volledig gratis geweest.

Vraag een testdag of -week aan via onderstaand contactformulier of bel naar 020-7052350 en ervaar de voordelen van een high speed pedelec voor jouw doeleinden.

Speed Pedelec Huren

Wat is de snelste speed pedelec?

In Europa mogen pedelecs niet harder dan 45 kilometer per uur. Je zou denken dat de snelste pedelec, de pedelec met de krachtigste motor is: de ST5.

Verassend genoeg kun je met elke Stromer 45km per uur rijden. Het verschil zit hem in het gemak waarmee je dat doet. 

Bij de eerste ST1 moest je behoolijk hard werken om de 45km/u te halen. Dat werd verleden tijd toen de ST2 gelanceerd werd. 

Inmiddels zijn we bij de ST3 en ST5 aanbeland en is 48km/u makkelijk te halen en vol te houden. Hierdoor kan je makkelijk meekomen met het verkeer op de rijbaan.

Wat is de speed pedelec met grootste actieradius?

Kijk daarvoor de video Vraag het Tommy: Speed pedelec actieradius

Snelste speed pedelec

Boete Speed pedelec zonder helm

Vraag: Wat is de boete is voor het rijden zonder helm op een speed pedelec?

Antwoord: € 95,-


Ons advies doe gewoon een speed pedelec helm op. Altijd.

Speed pedelec helm

Pedelec Testweek Aanvragen

Welke pedelecs kun je bij QicQ allemaal bewonderen?

Op welke pedelec fiets je eigenlijk zelf?” Dat is een vraag die we bij QicQ regelmatig horen. Voor iedere QicQ medewerker (ook wel “QicQ-ers”) is het antwoord net even anders. Vandaar dat we niet een algemeen advies geven welke pedelecs het beste zijn. Dat hangt namelijk af waarvoor je de fiets wilt gebruiken en wat je van de s-pedelec verwacht. Bij QicQ hebben de volgende pedelecs op voorraad: 

Pedelecs

  • Stromer
  • Riese en Muller
  • Specialized
  • Klever
  • QonQer
pedelecs stromer pedelecs R&M
pedelecs

Quotes van de QicQ-ers

 “Mijn favoriete speedpedelecs zijn de Stromer ST2 & ST3. Ik ben met name fan van de voormalig ST2. Door de kleinere wielen was hij lekker wendbaar. De nieuwere pedelec modellen hebben meer comfort, grotere wielen, bredere banden en soms een geveerde voorvork. Ik fiets nu zelf op een Stromer ST3, wekelijks fiets ik zo’n 250km. Pedelecs brengen een nieuwe ervaring in het woon- werkverkeer. Voor de stad kies ik voor QonQer, dè pedelec wat mij betreft.  Odette


Stromers zijn mijn favoriete speedpedelecs door de fantastische afwerking. Neem de ST5, het neusje van de zalm. Alle kabels zijn prachtig weggewerkt in het frame, een koplamp waar je u tegen zegt en de luxe van elektrisch schakelen. Naast Stromer ben ik ook zeer benieuwd naar de Specialized Turbo E-bikes. Maar voor mijn stadse tripes ben ik te vinden op een QonQer. Tommy

“Mijn favoriete speed pedelecs zijn de ST1 en de ST2. Robuust qua frame. Vette banden en een enorme acceleratie. “Het als eerste weg zijn bij het stoplicht en de auto’s achter je te laten is een guilty pleasure van mij. Heerlijk die top snelheid van 48km.“ Mark


“Van de speed pedelec fietsen zijn mijn favorieten de Code & de ST3, met name vanwege het vermogen.Voor mijn woon-werkverkeer gebruik ik met heel veel plezier een QonQer. En natuurlijk een Oranje.” Tomas


Ik rijd op de ST2 RAW (met het prachtige, gepolijste zilver kleurige frame) en ben daar nog steeds heel blij mee!) Als ik op den duur een nieuwe pedelec ga kopen kies ik voor een speed pedelec met een riem. Het liefst een Stromer, anders een Code met die mooie onderhoudsarme Pinion schakeling.”  Marjolein


Ik test wel eens fietsen voor de werkplaats.  Mijn favoriete speed pedelec is de Stromer  ST1, heerlijk comfortabel. Voor het woon- werkverkeer in de sta rijd ik liever op een pedelec , de QonQer.“ Jesper

“Ik heb er nog weinig op gereden, maar de Specialized Turbo Vado SL is tot dusverre veel belovend, maar de Supercharger2 van Riese en Müller vind ik prachtig. Ik zit duidelijk in een tweestrijd.“ Robbert