Kies een categorie
Naar de shop

High Speed Pedelec Kopen

Laat je goed informeren door QICQ!

Als je jezelf als zogenaamde 'newbie' op de markt van de high speed pedelecs begeeft word je overrompeld door de vele modellen, specs en prijzen.


Op deze pagina vind je alles dat je moet weten om jou op weg te helpen bij het kopen van een high speed pedelec!

Na het lezen van deze pagina nog vragen? Bel of mail ons! Wij helpen je graag met het maken van de perfecte keuze voor jouw situatie.

Aanbod Speed Pedelecs

Wat is een speed pedelec?

Je bent je aan het oriënteren op de aankoop van een high speed pedelec. Super!

Wat is een high speed pedelec eigenlijk?

Speed pedelecs zijn snelle elektrische fietsen. High speed betekent dat de pedelec een snelheid van ongeveer 45 kilometer per uur kan halen.

Tegenover 25 kilometer per uur die je kan behalen met een normale pedelec. Beter bekend als de e-bike.

Speed pedelec, een bromfiets? 

Jazeker! De speed pedelec wordt volgens de wet gezien als een bromfiets en daarmee ben je verplicht de regels voor de bromfiets op te volgen.

Binnen de bebouwde kom rijd je normaliter op de openbare weg en buiten de bebouwde kom word je naar het brom- fietspad verwezen.

Speed Pedelec of E-bike?

High Speed Pedelec
De speed pedelec wordt in de vooral gebruikt voor woon- werkverkeer.

Door gebruik te maken van een speed pedelec kun je jezelf makkelijk en zo snel als mogelijk van A naar B verplaatsen.

Door de ondersteuning van een high speed pedelec fiets je zonder zweten naar je werk.

Bovendien bespaar je aanzienlijk op de kosten voor je woon- werkverkeer en valt er zelfs veel te winnen, zowel financieel als fysiek en mentaal.

E-bike
De e-bike is ideaal voor wanneer het allemaal niet zo snel hoeft. Deze gaat namelijk 25 km/uur.

Vaak gaat het om korte afstanden, waarbij ondersteuning wel gewenst is. Wil je niet op het fietspad kunnen blijven rijden?

Dan kan de e-bike ook een goede keuze zijn. Je hoeft hiermee namelijk niet op de rijbaan en je hebt geen kenteken nodig.

De e-bike wordt veel gebruikt voor het doen van boodschappen of voor een lange fietsreis naar het buitenland. Perfect voor in de bergen!

Prijs Speed Pedelec

De prijs van een high speed pedelec varieert bij QicQ van
€ 3190 voor een instapmodel tot € 9490 voor de allernieuwste speed pedelec ST5 van Stromer die half 2018 op de markt zal komen.

Wil je verzekerd zijn van een zwitserse speed pedelec van QicQ voor een mooie prijs? Houd dan onze speciale aanbiedingspagina in de gaten voor de laatste beste speed pedelec deals.

Aanbiedingen
prijs high speed pedelec

speed pedelec actieradius

Speed Pedelec Kenteken

In tegenstelling tot een e-bike heb je voor een speed pedelec een geel kenteken nodig.

Deze kun je normaliter via je dealer aanvragen. De speed pedelec wordt dan op naam van de nieuwe eigenaar gesteld.

Voor de aanvraag is een (kopie) legitimatie en woonadres in binnen Nederland vereist. De kosten voor het op naam stellen van de speed pedelec zijn € 157,30.

kenteken speed pedelec

Speed Pedelec Accu

Wanneer je besluit een speed pedelec aan te schaffen is het belangrijk om rekening te houden met het doel waarvoor je deze gaat gebruiken.

Daarbij is met name de afstand die je wenst af te leggen van belang. Zo kun je met een 522 Wh accu in volle ondersteuning gemiddeld 30 kilometer afleggen, waar je met een 983 Wh accu al snel 60 tot 70 kilometer kan afleggen.

Laat je adviseren door een van de medewerkers van QicQ om erachter te komen welk model en welke accu voor jouw doeleinden het meest geschikt is.

Speed Pedelec Accu

Gewicht Speed Pedelec

Een lichtgewicht speed pedelec is lastig te vinden. De motor en de accu zijn namelijk twee zware, maar ook belangrijke onderdelen.

Een accu weegt bijvoordeeld al snel 4 tot 5 kilogram.

Het gemiddelde gewicht van de speed pedelecs die verkrijgbaar zijn bij QicQ weegt gemiddeld 26 tot 27 kilogram.

lichtgewicht speed pedelec

Speed Pedelec Verzekeren

Een speed pedelec moet minimaal WA verzekerd worden voordat je de weg op vliegt. Toch is het belangrijk je speed pedelec goed te verzekeren tegen diefstal en eventueel kun je een casco-verzekering afsluiten.

Zo ben je volledig verzekerd en kom je niet voor verrassing te staan bij schade door eigen schuld. Er zijn verschillende verzekeraars die je kunt overwegen.

Enra-verzekeringen en de ANWB hebben speciale verzekeringen voor voor de high speed pedelec. De kosten voor de verzekeringen variëren van plaats tot plaats. Vraag naar de kosten voor jouw regio. Eén van onze medewerkers informeert je graag.

Speed Pedelec Verzekeren

Speed Pedelec Huren

Dat kan óók bij QicQ! Wanneer je een high speed pedelec wilt kopen, adviseren wij deze altijd eerst even goed te testen.

Zo kan je bij QicQ altijd een model naar keuze testen voor een dag of week.

De kosten hiervoor zijn € 30 per dag of € 150 per week.

Besluit je de speed pedelec te kopen? Dan krijg je tot € 150 van ons terug. De testdag of week is dan volledig gratis geweest.

Vraag een testdag of -week aan via onderstaand contactformulier of bel naar 020-7052350 en ervaar de voordelen van een high speed pedelec voor jouw doeleinden.

Speed Pedelec Huren

Testweek Aanvragen