Gratis proefrit
Modellen uit voorraad leverbaar
Kosteloos thuis afgeleverd
Gratis proefrit
Gratis proefrit
Menu
img_1252

Welke speed pedelec helm moet ik kiezen?

 

Sinds 1 januari 2017 is het in Nederland verplicht om een helm te dragen op high speed e-bikes, ook wel speed pedelecs genoemd. Bij het kopen van een helm is het belangrijk om te kijken naar het vereiste- keurmerk en de maat. 

Speed pedelec helm keurmerk 

Omdat je snelheden tot wel 45 kilometer kan halen op een speed pedelec, is belangrijk om je hoofd goed te beschermen. De Nederlandse overheid heeft hier het keurmerk NTA 8776 voor in het leven geroepen en de Belgische overheid gebruikt hier het keurmerk EN 1078 voor. Uiteraard hebben al onze speed pedelec helmen deze keurmerken. Daarnaast staat bij alle helmen in de webshop vermeld of ze wel of niet een keurmerk hebben.

Maat van de pedelec helm

Hoewel wij niet kunnen beloven dat alle fabrikanten hetzelfde meetlint hebben gebruikt, bestaat er wel een algemene maattabel van de meest gekozen Pedelec helmen (van ABUS): 

Maat

M 52-57 CM 

L 56-62 CM

Hoofdomtrek

Kijk altijd goed naar de omschrijving bij het product zelf. Indien mogelijk leggen we de maten extra goed uit per merk. 

Wanneer je de helm online bestelt en dus niet kan passen, meet dan je hoofd vanaf ongeveer 2 – 2,5 centimeter boven de wenkbrauw – op hoogte van de oren. 

E-bike fietshelm afstellen

Geen hoofd is hetzelfde. Om die reden hebben de meeste helmen een binnenring die je kan verstellen om de helm op maat te maken. Zorg ervoor dat de helm strak zit, maar niet knelt. Daarbij moet de helm horizontaal op het hoofd zitten met ongeveer een ringvinger aan speling. Wanneer je het bevestigingsgesp bevestigd, geldt dezelfde regel; het moet strak zitten maar niet afknellen, je moet je hoofd tenslotte nog vrij kunnen bewegen; wel zo veilig.