Gratis proefrit
Modellen uit voorraad leverbaar
Kosteloos thuis afgeleverd
img_1252

Welke speed pedelec helm moet ik kiezen?

Sinds 1 januari 2017 is het in Nederland verplicht om een helm te dragen op high speed e-bikes, ook wel speed pedelecs genoemd. Wil je een speed pedelec helm kopen, dan is het belangrijk om te kijken naar het vereiste- keurmerk en de maat helm.

 

Speed pedelec helm keurmerk 

Omdat je snelheden tot wel 45 kilometer kunt halen op een speed pedelec, is het belangrijk om je hoofd goed te beschermen. De Nederlandse overheid heeft hier het keurmerk NTA 8776 voor in het leven geroepen en de Belgische overheid gebruikt hier het keurmerk EN 1078 voor. Uiteraard hebben al onze speed pedelec helmen deze keurmerken. Daarnaast staat bij alle fietshelmen in de webshop vermeld of ze wel of niet een keurmerk hebben. 

Maat van de speed pedelec helm

Hoewel wij niet kunnen beloven dat alle fabrikanten hetzelfde meetlint hebben gebruikt, bestaat er wel een algemene maattabel van de meest gekozen Pedelec helmen (van ABUS): 

Maat

M 52-57 CM 

L 56-62 CM

Hoofdomtrek

Kijk altijd goed naar de omschrijving bij het product zelf. Indien mogelijk leggen we de maten extra goed uit per merk. 

Als je de speed pedelec helm online bestelt en dus niet kunt passen, meet dan je hoofd vanaf ongeveer 2 – 2,5 centimeter boven de wenkbrauw – op hoogte van je oren. 

E-bike fietshelm afstellen

Geen hoofd is hetzelfde. Om die reden hebben de meeste helmen een binnenring die je kunt verstellen om de helm op maat te maken. Zorg ervoor dat de helm strak zit, maar niet knelt. Daarbij moet de helm horizontaal op je hoofd zitten met ongeveer een ringvinger aan speling. Wanneer je de bevestigingsgesp bevestigt, geldt dezelfde regel: het moet strak zitten maar niet afknellen, je moet je hoofd tenslotte nog vrij kunnen bewegen, wel zo veilig.