Gratis proefrit
Modellen uit voorraad leverbaar
Kosteloos thuis afgeleverd
Gratis proefrit
Gratis proefrit
Menu
aankoopgids-head-frame

Wat is de beste bandenspanning elektrische fiets

De bandenspanning van jouw elektrische fiets of speed pedelec is erg belangrijk; maar toch vergeten we dit vaak. Wanneer je bandenspanning niet goed is afgesteld kan het bijvoorbeeld zo zijn dat de actieradius van je e-bike accu afneemt. 

Waar herken je een verkeerde bandenspanning aan?

Maar wanneer weet je nou of de bandenspanning van je e-bike niet juist is? We hebben hieronder een rijtje met punten gezet. Maar het is goed om een keer in de drie maanden even de bandenspanning te controleren. 

  • Je fiets trapt zwaarder
  • De motor moet harder werken
  • Je fietsbanden slijten sneller
  • De actieradius van je e-bike is afgenomen

Herken je jouw e-bike in de bovenstaande klachten? Loop dan de bandenspanning even goed na, met de ideale bandenspanning hieronder en met een fietspomp met barometer. 

Wat is de juiste bandenspanning voor mijn e-bike?

Ook de juiste bandenspanning vaststellen is enigszins maatwerk. Een vrouw van 1 meter 55 met een gewicht van 55 kilo heeft een andere bandenspanning dan een man van 1 meter 85 met een gewicht van 90 kilo. Naast gewicht spelen ook de type fietsband en de maat van de fietsband mee. 

Om het toch overzichtelijk te houden, hebben we hieronder een tabel gemaakt met de aangeraden bandenspanningen per type fiets. Houd er rekening mee dat onderstaande bandenspanningen gebaseerd zijn op een gewicht van 75 kilo. Voor elke kilo meer gewicht, reken je op ongeveer 1% meer bandenspanning. 

Aangeraden e-bike bandenspanning

Type e-bikeBeste bandenspanning
Elektrische stadsfiets3 tot 6 bar
Elektrische racefiets6 tot 8 bar
Elektrische moederfiets2 tot 3 bar
Elektrische mountainbike2 tot 3 bar
Speed pedelec2 tot 2.5 bar
Elektrische bakfiets
Normale fiets

Kom je er niet helemaal uit? Open een livechat en we helpen je graag verder!