Gratis proefrit
Modellen uit voorraad leverbaar
Kosteloos thuis afgeleverd
Gratis proefrit
Gratis proefrit
Menu
kennisbank-artikel6

E-bike accu beschermen tegen de kou

Wellicht voor de doorgewinterde (e-)bikers basiskennis maar de kou tast je Stromer accu of e-bike accu aan. De accu moet harder werken om de trapondersteuning vol te houden. Het kan dus ook voorkomen dat de actieradius van je accu kleiner is bij koud weer. 

Om je accu en de bijbehorende actieradius te beschermen, hebben we natuurlijk een aantal tips voor je! 

Accu binnen opladen 

Je kan je accu het beste droog en vorstvrij bewaren. Wanneer je de e-bike niet gebruikt en je fiets beschikt over een uitneembare accu, raden we altijd aan de accu op te laden en te bewaren in de woonkamer. Zo blijft je accu warm en gezond; net als jij!

Accu beschermen

Een accu binnen opladen is één, maar de accu zal toch écht koud worden wanneer je gaat fietsen in de winter… toch? 

In theorie ja. Maar gelukkig is ook hierover nagedacht. Er bestaat inmiddels een neopreen accu hoes, een soort winterjas maar dan voor je accu. Deze hoes zorgt ervoor dat de accu niet koud wordt en dus geen actieradius zal verliezen. 

Hoewel de actieradius die verloren gaat soms te verwaarlozen valt (gemiddeld tussen de 5-10%), is het toch fijn om je apparatuur in perfecte staat te houden. 

Als sneeuw voor de zon

Mocht je duidelijk merken dat de actieradius van je elektrische fiets of speed pedelec is teruggelopen tijdens de wintermaanden, geen zorgen! Dit effect is tijdelijk. Zodra de buitentemperaturen stijgen, zal de actieradius van je accu meestijgen. 

Zorg er in ieder geval voor dat je de e-bike nooit met een lege accu in de kou laat staan, dit kan zorgen voor een ‘diepe ontlading’. 

Mocht je het niet vertrouwen, kan je natuurlijk altijd een onderhoudsafspraak maken. We kijken graag met je mee.