Gratis proefrit
Modellen uit voorraad leverbaar
Kosteloos thuis afgeleverd
Menu
kennisbank-artikel6

E-bike accu beschermen tegen de kou

Wellicht is het voor de doorgewinterde (e-)bikers basiskennis, maar kou tast je e-bike accu aan (en dus ook je Stromer accu). De accu moet harder werken om de trapondersteuning vol te houden. Het kan dus voorkomen dat de actieradius van je accu kleiner is bij koud weer. 

Om je e-bike accu en de bijbehorende actieradius te beschermen, hebben we natuurlijk een aantal tips voor je!

E-bike accu binnen opladen

Je kunt je e-bike accu het beste tegen kou beschermen door de accu droog en vorstvrij te bewaren. Wanneer je de e-bike niet gebruikt en je fiets beschikt over een uitneembare accu, raden we altijd aan om de e-bike accu binnen in huis op te laden en te bewaren. Zo blijft je accu warm en gezond; net als jij!

E-bike accu beschermen

Een accu binnen opladen is één, maar de accu zal toch écht koud worden wanneer je gaat fietsen in de winter… toch? 

In theorie ja. Maar gelukkig is ook hierover nagedacht. Er bestaat inmiddels een neopreen accu hoes, een soort winterjas maar dan om je e-bike accu tegen kou te beschermen. Deze hoes zorgt ervoor dat de accu niet koud wordt en dus geen actieradius zal verliezen. 

Hoewel de actieradius die verloren gaat soms te verwaarlozen valt (gemiddeld tussen de 5-10%), is het toch fijn om je apparatuur in perfecte staat te houden. 

Tijdelijk teruglopen e-bike accu

Mocht je duidelijk merken dat de actieradius van je elektrische fiets of speed pedelec is teruggelopen tijdens de wintermaanden, geen zorgen! Dit effect is tijdelijk. Zodra de buitentemperaturen stijgen, zal de actieradius van je accu meestijgen. 

Zorg er in ieder geval voor dat je de e-bike nooit met een lege accu in de kou laat staan, dit kan zorgen voor een ‘diepe ontlading’. 

Mocht je het niet vertrouwen, dan kun je natuurlijk altijd een onderhoudsafspraak maken. We kijken graag met je mee. 

Ook interessant: ons artikel hoe je meer kilometers op de accu van je elektrische fiets haalt.