Gratis proefrit
Modellen uit voorraad leverbaar
Kosteloos thuis afgeleverd
Specialized Turbo Como SL 4.0 & 5.0

De verschillen en specificaties

Specialized Como SL 4.0 versus Como SL 5.0

Een e-bike zonder grote motor of accu op de bagagedrager, een die lijkt op een normale fiets. Dat willen we allemaal wel! De elektrische fietsen van Specialized binnen de Super Light (SL) modelgroep, voldoen hier helemaal aan. Bij de nieuwe Como SL blijft het niet alleen bij het design, de fiets is ook nog eens licht in gewicht en heeft een super comfortabele zithouding. De Como SL wordt geleverd in twee varianten, de 4.0 en 5.0. Welke variant past het beste bij jou?

Eerst de overeenkomsten tussen de Como SL 4.0 en de Como SL 5.0
De Specialized Como SL (SL staat voor Superlight) is uitgerust met alles wat je zoekt in een e-bike. Hij is licht, wendbaar, comfortabel en praktisch dankzij het mandje voorop. De Como SL is een van de nieuwste elektrische fietsen van Specialized en valt onder modeljaar 2022.

Met een gewicht van 22 kg is dit de lichtste fiets met een lage instap in ons assortiment. De afwerking is zeer strak en over elk detail is goed nagedacht. De accu is volledig in het frame geïntegreerd. De accu is niet uitneembaar, die kan dus niet opgeladen worden buiten de fiets.

Met een volle accu heb je een maximaal bereik van 130 km. De actieradius kun je ook nog eens uitbreiden naar 195 km met de optionele range extender. De Como SL is opgebouwd met een lichte middenmotor van Brose, een unieke motor met heel weinig weerstand. Je vraagt je misschien af, wat heb ik daar nu aan? Nou dit zorgt ervoor dat de Como SL ook zonder ondersteuning heerlijk fietst.

Specialized Como SL 5.0

Como SL 5.0 Silver 364 x 262

vanaf €4.300,-

Specialized Como SL 4.0

specialized turbo como 4 sl

vanaf €3.700,-

De verschillen tussen de Como SL 4.0 en 5.0
Het grote verschil tussen de Specialized Como SL 4.0 en de Como SL 5.0 is dus het versnellingssysteem en de aandrijving. De Como SL 4.0 heeft een Shimano Nexus naafversnelling met 5 versnellingen en wordt aangedreven door een ‘normale’ fietsketting. De Como SL 5.0 daarentegen heeft een Shimano Alfine versnellingsnaaf met 8 versnellingen en riemaandrijving (belt drive). Standaard is de 5.0 ook voorzien van een display in het midden van het stuur. Deze is optioneel te krijgen voor de Como 4.0. Op het display vind je extra informatie over je rit, de gereden afstand, acculading en meer.

Dankzij de riemaandrijving is de Como SL 5.0 heel onderhoudsvriendelijk. De riem is gemakkelijk schoon te houden en hoeft niet gesmeerd te worden. Zo nu en dan even afspoelen met water en afnemen met een schone doek is voldoende. Gemiddeld gaan de riem en tandwielen van een belt drive systeem zo’n 3 tot 4 keer langer mee dan een reguliere ketting en tandwielen.

Benieuwd naar deze en andere gave elektrische fiets van Specialized? Je bent van harte welkom in onze conceptstore voor een adviesgesprek en een proefrit!

Laden...

BOEK EEN GRATIS TESTRIT

Genoeg over e-bikes gelezen? Tijd voor actie. Je kunt gratis een e-bike bij ons komen testen. De koffie staat klaar!

Nu inplannen Of boek een test week